Wah!

2009-02-28, 00:18:05 / KATEGORI:

Jag är tok nervös och kan inte sova. Wah!
Imorgon bär det av mot Hässleholm 11.15 för match mot skånelaget.
Matchstart 13.30.

För övrigt så förlora Malmö mot Leksand på straffar och Troja vann sin match över Sundsvall, och det betyder att Malmö inte nådde kvalserien (HA HA) och Troja tog den sista kvalserieplatsen. Det betyder att Rögle ska möta Troja och det är ju superkul. Men det roligaste är att Malmö spelar allsvensk hockey även nästa år.

0 kommentarer
Dina ord.



Kylen är full med nyttigheter..

2009-02-27, 13:41:57 / KATEGORI:
Snart bär det av mot min barndomsby där jag ska hälsa på mamma innan det är dags för jobb. Har inte varit där på evigheter. Ska se om där står något spännande i förrådet som jag kan ta med mig tillbaka till Ängelholm. Det är alltid lika spännande.

Har börjat med lite GI mat igen men bara de dagar jag inte tränar så att jag inte mår som sist jag gick på GI. Köpte massvis med frukt, bär och grönsaker när jag var och handla häromdagen så nu är kylen full med nyttigheter. Till frukost de senaste dagarna har det blivit naturell joggi med nötter, färska björnbär och jordgubbar. Man glömmer hur gott det kan vara att äta nyttigt. Ska försöka mig på att baka GI bröd någon dag när jag har tid. Är det någon som har idéer om recept eller bakverk så dela gärna med er.

Nu håller jag helg!
0 kommentarer
Dina ord.



Fullspäckad helg..

2009-02-27, 09:47:31 / KATEGORI:
E körde och jobba för en timme sedan och jag hade planerat att gå upp samtidigt som honom för att plocka undan, vika tvätt och städa lite. Men så tappa jag det där suget helt. Det blir nog till att vila en stund till.

Helgen är fullspäckad.
Ikväll är det jobb som gäller. Imorgon Lördag gästar Rögles damer Hässleholms ishall för match mot Skånelaget. Ska bli väldans spännande. I övermorgon Söndag är det dags för min första träningsmatch med Munka. Skälderviken gästar munkagrusen och vi ska vinna. Så är det bara. Känns som att jag behöver en lugn Söndagkväll.

Nu är det dags för vila.
0 kommentarer
Dina ord.



Skit också..

2009-02-26, 21:47:34 / KATEGORI:
Vi tar emot kvalserien med öppna armar.
Helvetes fan skit röv bajs.
0 kommentarer
Dina ord.



Rögle, ge er inte..

2009-02-26, 20:13:00 / KATEGORI:
Min mage är ut och in vänd, jag är nervös. Rögle ligger under med 1-4 och jag tänker inte titta mer. Mina nerver pallar inte trycket. Djurgården ligger under mot Södertälje och det är perfekt, men Rögle måste vinna för att ha chans att undvika kvalserien. Och just nu ser det inte speciellt ljust ut. Alla vet att Rögle är bäst i tredje perioden så vi får väl hoppas på att det kommer ut tre nytaggade och vinstsugna femmor efter periodpausen.
0 kommentarer
Dina ord.



Regnet slår mot fönsterbläcket..

2009-02-26, 12:50:51 / KATEGORI:
Bloggen är inte direkt första prioritering just nu. Tusentals tankar. Massvis med hjärnspöken. Och just nu är jag enormt glad att jag har E och min familj. 

Regnet slår mot fönsterbläcket och det påminner om alla mysiga camping semestrar med familjen. Hur mysigt det var att ligga inne i husvagnen en regning dag och bara läsa, titta på tv eller spela kort. Atmosfären i luften. Lugnet. Jag längtar tillbaks. Till dom somrarna från när man var liten. När man var liten och endast hade ansvar för att man tvätta händerna innan maten och borsta tänderna innan det var dags att gå och lägga sig.

Idag ska jag vara barnvakt hela kvällen och det ska bli roligt. Ska hämta på fritids och sen bär det av till konståkningsträning, därefter ska vi äta bakad potatis på Grafitti. Matteläxan ska också hinnas med innan det är dags för att titta på Rögle mot Linköping i tv-soffan. Jag tror att Rögle vinner, för dom är bäst.
2 kommentarer
Dina ord.



COME ON RÖGLE..

2009-02-23, 14:36:39 / KATEGORI:
Föregående inlägg är skrivet av den där fina E som jag delar mitt liv med. Han är knäpp och jag förstår varför jag föll för honom den där Augustikvällen på Bahnhof. Hi hi.

Ikväll är det dags för Röglematch och jag har två sittplatser som jag fått låna av E´s syster som är väldans snäll. Tyvärr är där aldrig någon som kan eller vill följa med och titta, så jag får väl sitta där själv och heja fram Ängelholms hjältar. Pappa ska dit för första gången för att se A-lags match och han kommer få se en målfest utan dess like. Kom igen Rögle, visa vad ni går för så att min pappa får se vad jag menar varje gång jag säger "Du ska få se!"
0 kommentarer
Dina ord.



Spik i väggen

2009-02-23, 14:20:04 / KATEGORI:
Nu förösker jag hänga upp spegeln på väggen med ett spik. Hoppas jag kan
0 kommentarer
Dina ord.



Bästa helgen på länge..

2009-02-22, 21:29:09 / KATEGORI:
Är så lycklig. Har varit en av de bästa helgerna på länge.
I Fredags bara myste vi hela kvällen. E hade varit och åkt skidor med fritids och jag hade tvättat hela dagen, det tar ju enormt på krafterna som ni vet.

Vaknade av alarmet på mobilen i Lördagsmorse och det var dags för hockeyträning. Jag älskar hockey. Jag älskar att göra bra ifrån mig. Jag älskar när skotten går dit jag vill. Jag älskar när jag vinner dueller. Jag älskar när skridskoövningarna går som jag vill. Jag älskar när jag lär mig nya saker. Jag älskar att träna hockey. Jag älskar känslan efteråt, när man är sådär mör i hela kroppen, nyduschad och påväg att hoppa i mysbrallorna. Det var en sådan bra träning, där allt gick som jag ville. I love it.

Lördageftermiddagen spenderades hos underbara Familjen Thulin som bjöd på pizza och Röglematch. Tyvärr blev det förlägning och Rögle lyckades bara ta med sig en poäng hem från Skellefteå. Modo förlora sin match så det var perfekt. Nu hänger det på de tre kommande matcherna. Rögle har HV71, Färjestad och Linköping kvar. Topplagen. Men vad spelar det för roll, det är Rögle vi snackar om. Dom kommer ta alla topplag med storm. Det ser vi fram emot.

Lördagkvällen spenderades hemma hos Ola & Patrik som stod för Schlagerfest. Det blir aldrig den låten man hejar på och det slutar med att man blir förbannad. Ändå (Tillägnat Sofi, hi hi) sitter man framför tv'n året efter och grymtar över samma sak. Att man aldrig lär sig att Melodifestivalen är crap. Men kvällen livades snabbt upp när E fick för sig att åka pullka. Det hela slutade med en E iklädd endast kalsonger, rullandes i snö utan pullka. Så kan det gå.

Idag. Söndag. Sov vi jättelänge. E vaknade med huvudvärk, förstår inte detta?! E skyllde på att han nog blivit sjuk. Jag höll med, mest för att vara snäll. Ha ha. 14:00 bjöds det på gåsamiddag hemma hos svärfar och Anki. Det godaste jag ätit på mycket länge och vilken trevlig kväll vi haft. Man mår så bra med alla dessa underbara människor runt sig. Jag är glad för att E fråga chansen på mig så jag fick bli delaktig i denna fina skara.

Är det konstig man haft en bra helg? Svar nej. Det är dagar som idag man påminner sig själv att uppskatta det man har.

Nu ska jag mysa med min kille.
Imorgon är det skola igen. Blöärk.
0 kommentarer
Dina ord.



Ikväll gästar Rögle Skellefteå..

2009-02-21, 13:42:33 / KATEGORI:
Precis hemkommen från ishallen. Det bästa stället på den här planeten, förutom i armarna på världens finaste E såklart.  Träning från 11.15 till 11.45, jag vill bara påpeka att jag är lagom rå nu. Rickard höll i träningen idag och träna fick vi verkligen göra. Skönt.

Nu blir det pasta med kryddig pastasås och ett äpple. Och det är inte som jag försöker vara nyttig, det är allt vad vårt skafferi erbjuder just nu. Idag är det Lördag och då behöver man inte vara det minsta nyttig, inte enligt mitt shema iallfall.

Mycket om Rögle just nu och det beror på att det är mycket om Rögle just nu. Ikväll gästar Rögle Skellefteå och dom kommer åka hem med tre poäng i bagaget. Förhoppningsvis förlorar Modo och vet ni hur tabellen ser ut då? Jo, Rögle är över kvalstrecket. Håll alla tummar, om inte för Rögle så gör det för mig.
0 kommentarer
Dina ord.



Fashion Home..

2009-02-20, 13:08:07 / KATEGORI:

Den som har missat H&M's nya Fashion Home måste gå in och kolla på H&M's hemsida. www.HM.se

0 kommentarer
Dina ord.



Godmorgon Fredag..

2009-02-20, 08:27:25 / KATEGORI:
Godmorgon Fredag.. Nu har jag snart varit vaken en timme och jag förstår inte varför? E har kört till jobbet för att åka skidor, det hade varit härligt med ett sådant jobb. Iallfall under sportlovs veckan. Den veckan är för övrigt slut idag så jag tycker att snön kan försvinna ikväll och inte visa sig förrän i December igen.

Nu väntar en bra bok fram till 13.00 då det är dags att tvätta.
0 kommentarer
Dina ord.



Ni ska allt få se..

2009-02-19, 22:33:40 / KATEGORI:

Ikväll gästade Modo Lindab Arena och dom fick sig en rejäl smäll. Rögle gick ut för vinst och Modo hade inte en chans. Matchen slutade 6-2 till Rögle och nu finns det hopp för att de ska lyckas ta sig över strecket. Det spelar ingen roll vad alla experter säger för jag ger mig inte, Rögle kommer ta sig ur denna soppan och dom kommer göra det snyggt. Ni ska allt få se.

0 kommentarer
Dina ord.



Det kallas kärlek..

2009-02-19, 11:26:28 / KATEGORI:
Hemligt möte och sjungande fans lyfte Rögle.
Först ett möte bakom stängda dörrar, sen träning inför drygt 100 sjungande supportrar. "Jag fick gåshud" säger Mikael Gath.

Nämn ett annat lag i hockey Sverige som har sina fans sjungande på en träning. Det finns skäl till varför Röglefansen utsetts till Sveriges bästa publik. Det kallas kärlek.



 
0 kommentarer
Dina ord.



Ikväll gästar Modo Lindab Arena..

2009-02-19, 11:16:36 / KATEGORI:

Underbara ledighet. Ännu bättre är det när E inte börjar jobba förrän 14:00, då får man en hel förmiddag tillsammans. Gårkvällens träning var riktigt rolig och det var kul att se så många på träningen. Jag älskar den där hockeyn, det är så fruktansvärt roligt.

Jag loggade precis in på min internet bank och upptäckte till min förvåning att min telefonräkning bara är på 300 kronor denna månaden. Det är ju perfekt. Jag blev glad.

Dagen kommer bestå av uppsats-skrivning. Inte speciellt lockande men jag är tvungen. Ikväll gästar Modo Lindab Arena och den matchen ska sés någonstans. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Dagens match är grymt viktigt, inte minst för Modo. Så räkna med att dom kommer gå ut stenhårt för vinst.

0 kommentarer
Dina ord.



Kvällen kommer spenderas i ishallen..

2009-02-18, 15:58:14 / KATEGORI:
Idag är E i Göteborg på Universeum med sitt fritids, jag tror att han trivs där bättre än vad barnen gör. Hi hi. Medan han är och tittar på hajar och klappar krokodiler har jag spenderat dagen med en penna i handen. Har skrivit en grym Inledning till mitt arbete om ADHD, hann dessutom med ett hell of a syfte innan jag blev trött på det och stoppade undan böckerna. Det är så mycket roligare att läsa i böckerna än att omformulera och skriva ner faktan. Man skulle infört muntliga uppsatser istället.

Kvällen kommer spenderas i ishallen för träning i Lindab Arena. Det är guld när vi får träna i stora hallen. För herrarna går det inte så värst bra just nu. Verkar som att det bli spel i kvalserien om Rögle inte vinner resten av matcherna och Modo samt Brynäs och Djurgården förlorar resten. 6 poäng upp till Brynäs. Det kan gå. Med lite tur.

Det är underbar med ledighet.
0 kommentarer
Dina ord.



Värkande ben..

2009-02-17, 21:34:35 / KATEGORI:
Mina ben värker. Jag kommer heltenkelt inte kunna gå imorgon, men det var det värt. Att man kan glömma att fotboll är så roligt. Trots att första grusträningen bara bestod av åtta personer var det de roligaste jag gjort på länge. Och mitt bollsinne har inte försvunnit det minsta. Tyckte att jag gjorde bra ifrån mig för att inte ha tränat på drygt ett år.

Nu sitter jag här efter en lång, varm dusch och dricker vanilj tea. Mums. Jag längtar till den 24. Då får vi pengar igen. Just nu är vi så fattiga att vi inte ens har råd att köpa filmjölk. Så det blir pasta och tea i sex dagar till. Suck.

Har ni läst om ormen som kröp ut ut avloppet?
Numera tycker jag det är läskigare att duscha än att se på skräckfilm.
0 kommentarer
Dina ord.



Kreativ som jag är..

2009-02-17, 16:21:07 / KATEGORI:
Min kräkhet har gått över och kvällen ser ljus ut. Har inte fått någonting pluggat idag men struntsamma, jag kommer vara klar till deadline. Håller just nu på att försöka mig på en maträtt. Kreativ som jag är står just nu kycklingfilé i ugnen, tillsammans med någon slags marinad slash. rödlök. När den är färdig kommer jag gratinera med fetaost, färsk rödlök och körsbärstomater. Till detta blir det tagiatelle. Låter väldigt gott men risken finns att det går käpp rätt åt skogen. Som tur är har jag en icke-kräsen pojkvän som äter det mesta.

Ikväll ska jag träna fotboll, för första gången på typ ett helt år.
Vi får väl se hur det går. Det ska iallfall bli väldigt roligt..
0 kommentarer
Dina ord.



Jonna + soffan + tisdag = perfekt!

2009-02-17, 11:41:51 / KATEGORI:

Gårdagens första pass gick förvånansvärt bra, allt sitter där det ska och som tur va behövdes det bara lite uppdatering och några dumma frågor. Jag klarade till och med att sätta dit hälften av grillens alla delar, för att ha klarat det två gånger innan är jag ganska stolt. Kvällen flöt på bra och det var kul att vara tillbaka, tro det eller ej. Det kan ha med att jag jobba med Anette, och att jag förmodligen alltid kommer göra det framöver. Yeaa.

Anette hon bad mig tömma soporna på stället, för det var en full soptunna hon hade sett någonstans men hon kunde inte minnas var. Men sen klicka det för henne att det var hennes egna sopor, hemma i Ängelholm. Ha ha. Jag tror vi kommer ha superkul på jobbet.

Jag mår inte riktigt 100% idag så jag kommer tillåta mig själv att spendera dagen på soffan. Idag blir det plugg hela dagen, ska bara plocka fram den där motivationen först. Det är inte det lättaste. Men först ska jag se Andra Avenyn.

Tack Jennie och Zarah för era fina kommentarer
om föregående inlägg.

1 kommentarer
Dina ord.



365 dagar tillsammans..

2009-02-16, 12:12:37 / KATEGORI:
Eftersom jag tog bort min första blogg har jag inget gammalt inlägg kring dagarna då världens snyggaste kille frågade chansen på mig. Så det får gå bra med ett inlägg sedan vi varit tillsammans 6 månader..

Han bara stod där, det var i stil med Rögles line up. Ett ljus. Runt hela honom. Han va sommafräsch brun och hade blå t-shirt. Och en frisyr jag aldrig glömmer. Hans leende var som en blixt från klar himmel. En Fredag i Augusti för 3 år sedan. HAN VAR (och är fortfarande) DET SNYGGASTE JAG NÅGONSIN SETT.

Det har varit struligt, bra, krash, underbart. Massvis med blandade känslor. Ungefär så. Men jag minns allt, bra som dåligt och jag ångrar inte en sekund av alla stunder tillsammans med denna människa. Inte ens alla bråk. För om det inte hade varit som det varit. Hade det aldrig blivit såhär bra. Idag har det gått Mars, April, Maj, Juni, Juli och Augusti sedan jag fick en "fråga chansen" lapp där man kunde fylla i "Ja, Nej eller Kanske".
Han är den absolut finaste människan som jag någonsin träffat. Han gör mig tryggare än någon annan gjort i hela mitt liv och jag älskar honom över alla berg och runt jorden 800 miljoner gånger och tillbaks. Han får mig att må bra och han är stolt över mig.
Du får mig att sväva en meter över marken, alltid. Emil. Jag älskar dig

Nu har även September, Oktober, November, December och Januari gått.
Och jag trivs fortfarande lika bra med honom. Den där E, det bästa som jag vet.
2 kommentarer
Dina ord.



Otursförföljd..

2009-02-15, 16:21:15 / KATEGORI:

Jag har en otursförföljd kille som är väldigt fin. Just nu sitter han i sin bil och försöker komma hem från Göteborg med en söndrig sak som håller på att koka. Livet är orättvist, nästa bil han ska köpa får någon annan stå som ägare på bilen.

Och jag vet hur det gick för dom i Talang , men det tänker jag inte berätta här. Hi hi

Gårkvällen var riktigt trevlig, behövdes verkligen. Blev en runda i stan, blandannat Torstens som för en gångsskull inte va fullsmockat med folk. Daniel blev hemskt glad när han såg mig och sken upp som strålande solsken. Jag tycker om Daniel, och jag ska från och med nu gå till Torstens oftare.
"Jag tycker om Jojo, det är svårt att inte tycka om henne."

Idag är jag inte speciellt pigg, var kom den där huvudvärken ifrån? Men jag var iallfall uppe med tuppen för tidig träning, tack vare syster som efter att ha försökt nå mig på mobilen fick gå upp och knacka mig till liv.

En annan väldigt rolig sak är att jag fått jobb varannan helg på Burger King, med Anette. Vi ska bli helgkompisar och det ska bli kul. Så första dagen på lovet ska jag jobba stängning med Anette, kan ju inte få en bättre start på denna veckan. Tack Anette.


En film ni måste se är "Bolt", det är jättebra.

Jag grät mig igenom hela filmen. Sevärd.

0 kommentarer
Dina ord.



Lycka till Bröderna Fröidh med Mick..

2009-02-14, 13:49:12 / KATEGORI:
E ringde nyss igen. Klockan fem ska uttagningarna börja spelas in. Och självaste Tobbe trollkarl och Markoolio ska vara programledare. E får alltså träffa min andra drömkille, Tobbe trollkarl. Han skulle försöka få en autograf till mig från honom. Ha ha.

Nu önskar vi dom lycka till, och hoppas att dom kommer att vara med på tv!
1 kommentarer
Dina ord.



Den mest positiva människa jag känner..

2009-02-14, 13:10:07 / KATEGORI:

Att ligga kvar i sängen till 13:00, att äta godis till frukost och att se ut som ett sprängt ute dass; det är en riktigt Lördagförmiddag. Man får lite flashbacks och känslan av att man struntar i hela världen är tillbaka, jag älskar den känslan. Kvällen kommer bli lyckad och jag längtar.

E ringde precis från Göteborg. Han är nog den mest positiva människa jag känner. Det första han sa var att soundchecken gick bra, därefter la han til att han precis varit på akuten för en allergisk reaktion, därefter la han till att hans en vecka gamla bil stannat och vill inte starta igen. Och han låter precis lika glad som vanligt, verkar inte det minsta berörd. Det är sånt som händer ungefär. Hade jag varit i hans sits just nu hade jag legat på marken, sparkat, skrikit och kastat grejor runt mig. För att inte tala om hur mycket jag hade bölat. Han är av en speciell sort, den där E.

Man skulle kunna tro att det är Fredagen den 13:e idag.

Nu ska det tvättas, städas och diskat.

0 kommentarer
Dina ord.



I will come to you..

2009-02-13, 17:42:45 / KATEGORI:
Det är helt sjukt vad jag älskar denna låten.
Någon gång i mitt liv ska jag se en Hanson konsert.

0 kommentarer
Dina ord.



Min kille kommer bli kändis.

2009-02-13, 14:51:42 / KATEGORI:
Precis hemkommen från en timmes promenad med S, J och A. Mina ben är som spagetti, jag fryser som en mört och mår riktigt bra. Verkligen fint väder och solen är underbar. Ängelholm är världens finaste stad. Tur att den där fina E frågade chansen på mig och vi flyttade ihop. Det är för övrigt ett år sedan på Måndag. Hi hi

Nummer 3 av Sköna hem har kommit. Jag är lycklig med andra ord.
Kvällen blir lugn. Idag åker E till Göteborg för att spendera helgen där. Uttagningar till Talang 2009. Min kille kommer bli kändis.
0 kommentarer
Dina ord.



Det doftar kvalserie.

2009-02-13, 10:57:58 / KATEGORI:

Våra grönvita hjältar ligger illa till. Om de inte vinner resten av matcherna så ser det illa ut. Det doftar kvalserie. Och det kan isåfall sluta precis hur som helst. Man kan inte bara vinna på hemmaplan. Det ska inte få lov att vara så psykiskt. Kom igen nu!

Ett par rader till Röglekillarna:
Om ni inte spelar för era egna rövar och er egen framtid. Spela iallafall för alla era fans som lägger flera tusentalskronor på att gå och se er förlora.

0 kommentarer
Dina ord.



Mera självkänsla

2009-02-12, 22:25:08 / KATEGORI:
"Jag har valt att inte längre gå med på att krympa mig själv,
för att få någon annan att må bra."
Ur: Mia Törnbloms bok Mera självkänsla
0 kommentarer
Dina ord.



En lapp på soffan.

2009-02-12, 18:38:57 / KATEGORI:
När jag kom hem idag, låg där en lapp på soffan.
Min kille är det finaste som finns.

0 kommentarer
Dina ord.



När jag blir stor.

2009-02-11, 23:09:06 / KATEGORI:
Nytränad och 2-0 vinst för Sveriges fotbollslandslag. Great. Jag har ju sagt hela tiden att Kim Källström är bäst. Träningen var superkul och väldigt jobbig, iallfall de sista 30 minuterna. Men det ska kännas. Helst ska jag ha träningsverk imorgon. Har dessutom fått ännu ett nytt nyförvärv till truppen, en föredetta Segeltorpare. För den som inte är så insatt så ligger Segeltorp tvåa i riksserien, och riksserien motsvarar herrarnas Elitserie. Segeltorp är med andra ord bra. Mycket bra.

Något annat som är mycket bra är min pappa. Han är bäst. Och väldigt snäll som sitter och väntar på sina slöa döttrar efter en sen träning. Varje vecka. Och att han går upp 07.00 på morgonen för att skjutsa den ena dotterna till tidig träning, varje vecka. Han har ett stort hjärta och när jag blir stor ska jag bli som honom, min pappa.

Man är inte så tacksam som man borde vara. Man borde vara glad för att man lever. För att man har två ben att stå på och gå med. Att man kan se, höra och känna. Man borde vara tacksam för det man har. För den underbara människa man lever tillsammans med, familj, vänner och allt annat man lever för.

Mina tankar sprang iväg med mig, och jag var tvungen att skriva ner det. Mest för min egen skull, för att påminna mig själv om vad jag faktiskt har och skita i det jag inte har.

Har varit en bra dag idag. Den bästa på länge.
Skola och redovisningar imorgon.
Godnatt.
4 kommentarer
Dina ord.



Italiensk lasagne.

2009-02-11, 15:05:27 / KATEGORI:


Köttfärssåsen:

50g smör
1 lök
300 g mager köttfärs
2 morötter
1 burk skalad tomat
1 burk tomatpure
1 tsk grovsalt
2 msk färsk Legro oregano
1 tsk peppar

6 lasagneplattor
2 msk ströbröd
50 g cheddarost

Sås:
25 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
riven muskonöt (kan man vara utan)
1 tsk peppar

Gör såhär:
Låt smöret smälta i en gryta. Fräs lök och nötfärs i grytan, tills färsen smular och har skiftat färg. Tillsätt rivna morötter, tomater med spad, tomatpuré, salt och peppar. Låt köttfärssåsen koka på svag värme under lock i ca. 15 min. Ta av locket, tillsätt hackad oregano och koka vidare såsen i ca. 10 min. Smaka av.

För att tillaga béchamelsåsen ska du först smälta smör i en gryta. Rör sedan ner mjölet. Tillsätt den varma mjölken lite i taget under omrörning. Det ska bli en jämn sås. Koka såsen tjock i ca. 5 minuter på svag värme. Krydda med muskotnöt, salt och peppar.

Lägg i lasagnens innehåll lager för lager; köttfärssås, lasagneplattor, köttfärssås, béchamelsås, lasagneplattor, köttfärssås och béchamelsås i en smord, ugnsfast, form. Strö ost och ströbröd över lasagnen och tillaga den i ugn ca. 45 minuter i 180°C.

WALA!
Det blir vår middag idag.

2 kommentarer
Dina ord.



Jag anropar våren, kom!

2009-02-11, 13:35:17 / KATEGORI:

Varför är jag så trött? Varför snöar det? Varför är det kallt? Just nu är jag ruskigt omotiverad till att ta mig upp på morgonen för att upptäcka snön umtomhus. Blä heltenkelt! Jag anropar våren, kom!

Eftermiddagen ska spenderas i soffan med "Ett barn i varje klass" (den där ADHD boken). Den är så bra att jag nog vill läsa igenom hela boken. Kan ju vara ganska nyttigt faktiskt. Därefter hockeyträning, idag blir det lång uppvärmning innan det är dags att gå på is. Hinner kanske med att spana lite på världens snyggaste kille också, han tränar ju numera på grusen vid ishallen. Det är ju perfekt.

Nu ska jag titta på Andra Avenyn.

0 kommentarer
Dina ord.



One Tree Hill.

2009-02-10, 19:30:20 / KATEGORI:
Fick precis fem nya avsnitt av One Tree Hill säsong 6. Nu vet jag precis vad jag ska göra resten av kvällen. Hi hi
2 kommentarer
Dina ord.



Nu är jag nöjd med min blogg.

2009-02-10, 17:24:54 / KATEGORI:
Nu är jag nöjd med min blogg, i en vecka framåt iallfall. Har ändrat en hel del, men nu tycker jag den ser fräsch ut. Jag har lagt Inläggen och Arkivet allra längst ner på sidan. Så om man vill läsa gamla inlägg så scrollar man sig neråt. Länkar till läsvärda bloggar kommer också inom kort, men just nu ser jag dubbelt.

Vad tycks?
Kommentera gärna och kom med ideér.
0 kommentarer
Dina ord.



Förutom matlagning och diskning.

2009-02-09, 20:38:11 / KATEGORI:

Idag när jag kom hem hade E bäddat jättefint, det såg för en gångs skull städat ut; tills jag kom in i köket. Började diska lite men det var ganska tråkigt så jag lagade lite mat istället. Idag blev det kyckling i currysås, fullkornsris och äppelklyftor. Det var gott. Laddade upp en rejäl laddning inför Hälsodagen i skolan imorgon. Hälsocoacherna på skolan ska ha friluftsdag och vi ska få en inblick i deras kurser. Det blir blandannat olika sorters massage,  träning, föredrag av olika slag och avslappningsövningar. Ska bli roligt.

Hade samtal med vår studievägledare idag, har bytat min engelska kurs mot matte  istället. Så numera kommer jag ha fyra mattelektioner i veckan. Tydligen behöver jag inte engelskan så då kan jag satsa helhjärtat på matten istället. Tycker det är kul med matten så det är perfekt. En läxa mindre i veckan. Underbart.

Förutom matlagning och diskning har dagen bestått av plugg. Har en uppsats framför mig som ska bli perfekt. Ska skriva om ADHD och specialpedagogiken kring ämnet. Håller på med två jätteintressanta böcker just nu som har hjälpt mig en bra bit påvägen.

Om en timme kommer E hem.
Hans fina närvaro får mig att må bra.

0 kommentarer
Dina ord.



Försäsongsmatcher är verkligen inte att leka med.

2009-02-08, 18:35:50 / KATEGORI:

Trots strålande solsken höll mina fötter på att förfrysa. Försäsongsmatcher på grus är verkligen inte att leka med, inte ens om solen skiner och defentivit inte om man står vid sidan av planen och tittar. För att vara Salamis första match utomhus var jag verkligen imponerad, det andra laget hade inte en chans. E var såklart bäst, med sin kaptensbindel. Vinst med 5-2, kunde stått 22-2 men att missa klockrena målchanser hör väl till division 7.

För att åtefår kroppsvärmen blev det en halvtimmes dusch när jag kom hem, nu känner jag mig mänsklig igen. När E kom hem gjorde han middag åt oss. Ungsstekt falukorv med makaroner. Mums. Har fått tre nya filmer som vi ska se, blandannat "Bed time stories" med Adam Sandler. Blir en lung kväll i famnen på världens snyggaste kille.

Fortsatt trevlig Söndag.

0 kommentarer
Dina ord.



Han ska vara kapten, min kille.

2009-02-08, 13:41:53 / KATEGORI:

Har fått nya idéer angående min blogg, därför ser den lite konstig ut eftersom jag håller på att mixtrar med en massa. Header bilden är bara en testbild.

Nu ska jag iväg och titta på E när han spelar sin första match för Salamis.
Han ska vara kapten. Min kille.

0 kommentarer
Dina ord.



Worldsgreatest

2009-02-07, 22:54:13 / KATEGORI:
Rögle: Årets skånska idrottsförening.
"Årets Idrottsförening har på ett befriande och imponerande sätt visat att tradition, kunskap, föreningskänsla och hårt jobb fortfarande kan konkurrera med pengar och stjärnglans". http://roglebk.nu
1 kommentarer
Dina ord.



Jag hejar på Martin Stenmark om han är med.

2009-02-07, 20:12:51 / KATEGORI:

Melodifestivalen 2009 får mig att tänka på Disneys film Spirit.
Haha.
Jag hejar på Martin Stenmark om han är med.
Nu börjar det. Melodifestivalen 2009.

0 kommentarer
Dina ord.



Maten blev ruskigt god och vi är stolta över att vi kan.

2009-02-06, 21:10:10 / KATEGORI:
Maten blev ruskigt god och vi är stolta över att vi kan, om vi bara vill. Det är ju dessutom roligt och man spenderar tid tillsammans. Men efter maten började E spendera tid med sin andra kärlek, tv-spelet. Så jag fick sätta mig här och spendera lite tid med min andra kärlek, datorn.

Min blogg känns rörig och inte direkt välplanerad. Har inte hittat mitt sätt att skriva ännu och de är det jag försöker hitta med dessa meningslösa inlägg. Så: ursäkta röran, jag bygger fortfarande om. Och kommer nog göra det ett tag till. Tills jag blir nöjd heltenkelt.
0 kommentarer
Dina ord.



Ikväll står det laga mat och ta det lungt (med stora bokstäver) på schemat.

2009-02-06, 19:04:47 / KATEGORI:

Mia Törnblom säger i sin bok att man bara ska ha "offerkoftan" på sig i max en timme. Men när jag väl tagit den på mig, kommer jag inte ur den. Hur gör man då undrar jag? Det gäller väl såklart att jobba med sig själv hela tiden och inte tillåta sig själv att må dåligt och irritera sig på saker, framförallt inte tycka synd om sig själv. Dagen har varit crap, tog mig inte ur "offerkoftan" förrän Emil kom hem från jobbet. När han är nära mår jag alltid bra, han är underbar.

Han hade dessutom en glad nyhet med sig hem idag, en röd volvo 440 som blänkte i regnet. Jättefin pingla som var jättemysig att köra. Imorgon ska vi på vår första tripp tillsammans, då det bär av till Jonstorps ishall för en timmes hockeyträning. Hoppas att hon håller året ut, för Emils skull. Han och bilar har ju hitills inte varit den bästa kombinationen.

Ikväll står det laga mat och ta det lungt (med stora bokstäver) på schemat. Bakpotatisarna står i ugnen och är snart färdiga. Till det blir det fetaostbiffarr, tzatsiki, rödlöksallad och vitlöksbröd. Mums. Det kommer också serveras efterrätt; Rabarberpaj från Ekströms. Underbart.

0 kommentarer
Dina ord.



Mitt hjärta slår för dig.

2009-02-06, 13:27:26 / KATEGORI:
0 kommentarer
Dina ord.



LG hockeygames.

2009-02-05, 21:47:50 / KATEGORI:
Står just nu 4-2 till Sverige och jag tror inte att en enda Ängelholmare skämms över Kenny och Mattias insats ikväll. Båda två har hunnit med varsett mål, Tjärna styrde in pucken i mål efter ett hårt skott och Kenny sköt ett hejdundrande skott från blå. Great.
0 kommentarer
Dina ord.



Mera självkänsla.

2009-02-05, 18:53:05 / KATEGORI:
Min dag har spenderats i soffan och det har varit väldigt skönt. Har snart läst ut Mia Törnbloms "Mera självkänsla" och jag rekomenderar den verkligen. Man slukas helt och får ett helt annat perspektiv på saker och ting. Framförallt får man tips och råd hur man kan jobba med sig själv för att få bättre självkänsla.

Korvgryta, pasta och äppelsallad bestod min middag av idag. Emil jobbar kväll så idag blir det popcorn till kvällsmat, det är ju faktiskt landskamp ikväll så det är tillåtet. Sverige möter Ryssland 19:30 och två Rögle spelare medverkar i dagens match. Nummer 17 Mattias Tjärnqvist och nummer 19 Kenny Jönsson.

Nu ska jag läsa lite till.
0 kommentarer
Dina ord.



Följ min blogg.

2009-02-05, 13:55:38 / KATEGORI:
Följ min blogg med bloglovin
Ni ser den rosa/lila knappen i menyn,
tryck på den. Tack!
0 kommentarer
Dina ord.



I love it.

2009-02-05, 11:17:14 / KATEGORI:

Är så jävla trött på skolan, på alla lärare och allt annat folk. Vissa dagar vill jag bara skita ett stort stycke i allt. Denna veckan har inte varit den mest positiva och det beror på en mängd olika saker. Trött. Suck.

Dagen kommer spenderas nerbäddad i soffan med en bra bok i handen. Har blivit en riktig bokmal och jag älskar det. Biblioteket är ju nog den bästa uppfinning som uppfunnits. I love it.

0 kommentarer
Dina ord.



Hockeyligan.se

2009-02-04, 17:08:29 / KATEGORI:
Cam och Chris, vem är vem? Som domare är vi glada att det inte har samma nummer på tröjorna också. Bröderna har tillfört en dimension i elitserien vad gäller spelstil och inställning. Det lyser energi och effektivitet kring dem bägge."



http://roglebk.nu
0 kommentarer
Dina ord.



Lyx-tråkig-snöig-dag.

2009-02-04, 16:08:20 / KATEGORI:
Maten står på spisen. Idag lyxar jag verkligen till det för mig själv och det kan jag behöva en ruskig dag som denna. Har varit och handlat en massa nyttigheter så nu resten av veckan ska jag äta bra och regelbundet.

Ska skaffa mig vuxenpoäng idag genom att skaffa ett Icakort.
Det är bra. Plus att jag gillar Ica Maxi i Ängelholm så där ska det handlas hädanefter.

Hockeyträningikväll, jag ska vara bäst.
0 kommentarer
Dina ord.



Ny frisyr och härligt umgänge.

2009-02-04, 13:17:48 / KATEGORI:
Dagen började hos syster som numera är min frisör. Elin gjorde ett grymt bra jobb och jag skulle kunna sitta där hela dagen. Älskar när folk pillar i mitt hår, speciellt om det blir snyggt. Blev en klippt lugg så nu slipper jag ha luggen i ögonen hela tiden. Blev verkligen nöjd. Vet hur pappa känner sig nu, han slipper ju också den där luggen. Hi hi..

Utbildningsmässan var inte särskillt givande för övrigt, fick en del information som jag redan visste. Annars fick jag inte speciellt mycket vägledning och mina tankar studsar forfranade runder som en 7 åring på en studsmatta. Så jag begav mig till Johanna för att äta frukost tillsammans med Slampan, Anette och Sofi.

Snart bär det av till Maxi för en storshopping  nyttigheter.
0 kommentarer
Dina ord.



Imorgon, Onsdag.

2009-02-03, 20:28:13 / KATEGORI:
Syster frågade mig precis om jag ville ha en gratisklippning imorgonbitti, inte helt fel så jag tackade såklart ja. Perfekt imorgon eftersom jag ska på utbildningsmässa på Rönneskolan. Universitet och Högskolor kommer dit och håller föredrag, svarar på frågor och förhoppningsvis hjälper en på traven inför framtiden. Precis det jag behöver just nu..

Nu ska jag sätta igång med disken tills det är dags för Andra Avenyn.
0 kommentarer
Dina ord.



Dinosauriegrodan besöker Talang 2009.

2009-02-03, 17:00:28 / KATEGORI:
Jag har för övrigt en rolig sak att berätta.
Bröderna Fröidh med Mick beger sig till Göteborg den 14 Februari för att medverka i uttagningar till Talang 2009. Alla måste hålla sina tummar för att juryn gillar låten "Dinosauriegroda". WOHO!

2 kommentarer
Dina ord.



Det snurrar i min skalle.

2009-02-03, 16:51:42 / KATEGORI:
Sökte en del jobb igår som sagt och idag hörde Grafitti Café ifrån Familia av sig. Mats (chefen) tackade för ansökan och mitt cv såg bra ut, dom hade för tillfället inget ledig alls där men han skulle behålla min ansökan och ha mig i åtanke om där blev något ledigt. De tackade jag för. Blev väldigt glad även om det säkerligen är något de säger till alla sökande.

Tankarna hoppar runder i mitt huvud även idag. Vet varken ut eller in, hur jag ska göra eller hur jag vill ha min framtid. Men dessa osäkra tankar besöker varje människa någon gång. Hoppas att dom försvinner snart, behöver vara säker på hur jags ak göra senast i April. Jag har iallfall bestämt en sak, ett extra jobb av något slag ska jag titta efter. Om det så bara är någon helg i månaden så hade det iallfall blivit en liten slant extra.

Snart kommer Emil hem från jobbet.
Då ska jag krama honom jättemycket och jättehårt.


/ en förvirrad j.
0 kommentarer
Dina ord.



Vårt diskberg står fortfarande kvar.

2009-02-03, 10:35:54 / KATEGORI:

Jag är trött? Jag mår inte bra? Helst av allt skulle jag bara vilja sova mig igenom denna dagen men måste verkligen till skolan idag. Har redovisningar om våra fördjupningsarbete och dessa ska vi ha ett skriftligt prov på sen så det gäller att vara med och anteckna. Min frukost består av havregrynsgröt och vanilj te. Vårt diskberg står fortfarande och ropar på oss, har inte orkat ta tag i det ännu, får väl göra det ikväll kanske. Och städa kanske?

Det mest negativa med att ha en liten lägenhet är att man måste städa och damma var varannan dag för att lägenheten inte ska se ut som en svinstia.

Nu ska jag vända denna negativa dag med en lång dusch tills det är dags att bege sig mot buss och skola.

1 kommentarer
Dina ord.



Min pappa är bäst.

2009-02-02, 17:18:13 / KATEGORI:
Fick precis ett sms av min pappa där det stod "Tvillingarna Abbott nära ett beslut, nu väntar vi bara på systrarna Olsson". (och en stor smilegubbe) Ur HD/sporten.

Vår pappa är bäst!
0 kommentarer
Dina ord.



Kyckling filé med något slags tillbehör.

2009-02-02, 16:06:34 / KATEGORI:
En hemsk dag.
Jag är trött, håret står åt alla håll, jag är fattig, jag är hungrig men orkar inte ta något att äta, jag vill städa men orkar inte, jag vill ha en ny garderob men har inte råd, jag vill ha ett extrajobb, jag vill vara färdigutbildad, jag vill ha fast jobb.

Idag är en sådan dag då jag skulle kunna fortsätta klaga sådär hela den kommande kvällen. Blöärk. Nu har även den där ångesten om hur jag vill ha min framtid kommit tillbaks. Vill jag bli fritidspedagog? Finns det några jobb när jag är färdigutbildad? Är det verkligen vad jag vill? Allvarigt talat vet jag inte, ibland känns det som att de är det jag vill bli bara för att jag sagt det sålänge. Men när jag läser om adra utbildningar tvekar jag lite. En del av mig vill jobba med att hjälpa människor i olika situationer, barn, ungdomar och vuxna. Men samtidigt vill en del av mig inte det. Äsch, jag vet inte. Har mejlat en studievägledare på Halmstad högskola idag iallfall, hoppas på ett snabbt och önskvärt svar.

Har även hunnit med en del jobbansökningar. Har skickat in till blandannat Ica Maxi här i stan, Tastyhouse, Åhlens Grafitti Café och några fler ställen. Har en del skriftliga ansökningar kvar också. Just nu känner jag för att ha ett extraknäck, hade varit skönt iallfall på helgerna. Då hade jag sparat in pengar samtidigt som jag tjäna nya. Hade varit perfekt.

Nu ska jag försöka äta något.
Blir nog standarn, kycklingfilé med något slags tillbehör.
0 kommentarer
Dina ord.



Håller jag på att bli sjuk?

2009-02-01, 22:30:53 / KATEGORI:

För det är verkligen inte det jag behöver just nu.
Mår kymigt, svettas och fryser samtidigt.
Nu blir det en lång dusch innan det är dags för 8 timmars sömn.

0 kommentarer
Dina ord.



Roadtrip Familia Jula Citygross.

2009-02-01, 22:12:49 / KATEGORI:
I mitt tidigare inlägg nämde jag att vi skulle ner till Malmö och kolla efter en ny bil till den där snygga killen, ni vet han. Vi körde ner med snyggingens systers bil som vi för övrigt är väldigt tacksamma för att vi fick låna. När vi kommer ner till Malmö blir det ett par varv i centrum innan vi förståndigt nog försökte ta oss mot turistbyrån. Det lyckades vi med och  vi fick vägbeskrivning samt en karta ett följa. Snyggingen hade ju inte precis världens bästa kartläsare vid sin sida men vi tog oss sakta men säkert fram. Och vi hittade stället som sålde bilar, det var verkligen ett "ställe" som sålde bilar. När vi kommer in på kontoret sitter där ett gäng utländska killar som jag blev rädd för lika snabbt jag såg dom. Och killen som ägde stället var beredd att sänka priset på bilen Emil ville kolla på innan han ens visste vilken bil det var tal om.

Ha ha.

Det blev inte direkt bättre.. Vi fick fel nycklar så vi kom inte in i bilen och när vi fick rätt nycklar starta inte skiten. Vi gick snabbt därifrån och bestämde oss för att köra hem igen. Fast det bar av mot Familia och Citygross istället. Det var ett bra val för där åt vi världens godaste bakade potatis och Emil hitta en jacka för 150 kronor som var skitsnygg plus: att vi fynda en del 10 kronors saker på Citygross. Blandannat rosa disktrasor som stödjer rosa bandet.

Och det bästa av allt var att lägenheten var dammsugad när vi kom hem, skorna stod på skohyllan och spisen glänste som aldrig förr. Tack lillasyster Elin, du gjorde min dag.

1 kommentarer
Dina ord.



Ishockeyträning.

2009-02-01, 11:05:45 / KATEGORI:
Precis hemkommen från ishallen, trött efter en nyttig träning där det tränades "Abbot skott" och skridskoåkning. Fem stycken var vi idag, skämmigt. Förstår varför vi får såna skit tider, rent ut sagt pinsamt att klubben ens ställer upp och ger oss tider. Och sen har folk mage att gnälla över istiderna. Dåligt som fan.

Nu blir det frukost och sen beger vi oss ner mot Malmö för att titta på bilar. Hoppas att Emil hittar någon han vill ha så att han slipper cykla till jobbet imorgon.

Skönt med ännu en nykter och lugn helg. Man blir utvilad och har massor med energi att ge den kommande veckan. För min del består veckan av plugg och träning. Har en redovisning till Tisdag och en uppsats att jobba med.

/ j
0 kommentarer
Dina ord.