Italiensk lasagne.
Köttfärssåsen:
50g smör
1 lök
300 g mager köttfärs
2 morötter
1 burk skalad tomat
1 burk tomatpure
1 tsk grovsalt
2 msk färsk Legro oregano
1 tsk peppar
6 lasagneplattor
2 msk ströbröd
50 g cheddarost
Sås:
25 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
riven muskonöt (kan man vara utan)
1 tsk peppar
Gör såhär:
Låt smöret smälta i en gryta. Fräs lök och nötfärs i grytan, tills färsen smular och har skiftat färg. Tillsätt rivna morötter, tomater med spad, tomatpuré, salt och peppar. Låt köttfärssåsen koka på svag värme under lock i ca. 15 min. Ta av locket, tillsätt hackad oregano och koka vidare såsen i ca. 10 min. Smaka av.
För att tillaga béchamelsåsen ska du först smälta smör i en gryta. Rör sedan ner mjölet. Tillsätt den varma mjölken lite i taget under omrörning. Det ska bli en jämn sås. Koka såsen tjock i ca. 5 minuter på svag värme. Krydda med muskotnöt, salt och peppar.
Lägg i lasagnens innehåll lager för lager; köttfärssås, lasagneplattor, köttfärssås, béchamelsås, lasagneplattor, köttfärssås och béchamelsås i en smord, ugnsfast, form. Strö ost och ströbröd över lasagnen och tillaga den i ugn ca. 45 minuter i 180°C.
WALA!
Det blir vår middag idag.
Mmmm....det låter gott. Ring så kommer jag:)
Fasen vad gott:)