En eftermiddag hos familjen Thulin.

2009-06-30, 21:34:29 / KATEGORI: Summer of 09



Sol, bad och två tok söta tjejer! Det är hur härligt som helst att vara barnvakt åt två så väluppfostrade barn. Bilderna är dock från förra veckan då jag också var barnvakt.  Efter barnpassandet körde jag och Emil till Maxi för attspendera lite tid. Det slutade med att jag fick med mig två billiga böcker, en MåBra tidning och en halv vattenmelon. Nu ligger vi framför Hells Kicthen och slöar, fläkten snurrar för fullt och solen börjar gå ner. Hur underbart får det lov att vara med sommar igentligen?! Helhärligt.

Imorgon väntar jobb 17-21. Fram tills dess ska jag bara glida och njuta fullt ut. Me like!
0 kommentarer
Dina ord.



Många timmars jobb.

2009-06-29, 00:36:38 / KATEGORI: Dagboken

Har haft en great helg trots att jag jobbat mer än hälften av tiden, i 42 grader dessutom. Fläktsystemet i köket har lagt av och tänk er då tre stora fritöser, en dump som värmer allt friterat, plus. en grill. Det går inte att jämföra med en dag på stranden om man säger så. Hi hi. Nu ska jag krypa ner i säng, ska upp 07.15 och jobba igen. Men sen är jag ledig hela Tisdagen och det ska bli skönt. Godnatt.
0 kommentarer
Dina ord.



En sommarkväll ute i Utvälinge.

2009-06-28, 11:46:50 / KATEGORI: Dagboken

Sommarblommor..





0 kommentarer
Dina ord.



Livboj.

2009-06-24, 19:12:32 / KATEGORI: Kärleken



Jag behöver respekt, jag behöver tillit.
Jag behöver förståelse och förändring.

Jag behöver uppskattning, jag behöver uppmuntran.
Jag behöver sanning utan lögn.

Jag behöver kärlek, jag behöver ömhet.
Jag behöver veta om du brinner för mig, så som jag brinner för dig?

Jag behöver dig, och att du visar att du älskar bara mig.
1 kommentarer
Dina ord.



Grillkväll på stranden.

2009-06-23, 21:33:46 / KATEGORI: Dagboken






Ännu en dags ledigt i det fina vädret. Solen är här och mina två första dagar på stranden är avklarade. Mina axlar är röda som tomater och svider lite, men det hör till. Det är ju sommar. Lägenheten är numera aldelles sandig, men vad gör det? Det är ju sommar, det vår lov att vara hur sandigt som helst, till och med i sängen. Dagen har bestått av strand vistelse och långpromenad med min fina vän Johanna. Den som känner Johanna vet att hon har ganska så stora tuttar, enorma skulle jag vilja säga. Det tyckte även en kille på stranden, jag tror aldrig att han sett något så stort faktiskt.

Den okända killen säger: "Jävlar vilka vågor!"
Sen vänder han huvudet åt vänster.
Den okända killen säger: "Jävlar vilka tudor!"
Haha. Det var roligt. Dagens roligaste.

Det blev även en kvällsvistelse på stranden. Grillning och mys med fler fina vänner. Solen sken. Vågorna var stora som tuttar. Sofi och Mattias ustråla kärlek. Reine drack öl. Och alla hade sommarnajs. Nu är sommaren här. Fy vad skönt. För det innebär att det bara är lite mer än en månad kvar tills hockey träningen drar igång.

By the way. Sverige piskar Serbien rejält. Så jävla bra.
0 kommentarer
Dina ord.



Kvällsdopp i Klitterhus.

2009-06-22, 21:28:44 / KATEGORI: Dagboken



1 kommentarer
Dina ord.



Midsommarafton i bilder.

2009-06-21, 17:01:01 / KATEGORI:









0 kommentarer
Dina ord.



Hockeydepp en kväll som denna.

2009-06-18, 23:30:13 / KATEGORI: Dagboken

Jag har fortfarande inte hämtat mig ifrån dagens sorgebesked. Hockeynörd som jag är blir jag lite smått ledsen för det är hemskt tråkigt att världens bästa back ska lämna världens snyggaste lag. Blä! Men jag har kommit på ett namn åt Kennys nya biltvätt som han ska öppna i Änglastan'. Kenny-car-wash. Om ni betonar namnet som ni betonar Kenny Starfighter så förstår ni vad jag menar. Jag är ett geni. Och nog är Kenny en hjälte, Kenny Starfighter kan hoppa och skita. Jepp. Jaha? Alla mina favoritspelare och killar (vid sidan av Emil alltså) har ju numera lämnat mig för andra välbetalda jobb. Cam och Chris drog till Luleå. Sondellen till Modo. Och nu slutar Kenny helt, och öppnar en biltvätt? Vad händer? Om någon hade förutspått detta åt mig för 6 månader sedan hade jag nog börjat gråta. På riktigt. Men nog om hockeydepp.

Klockan är sent och imorgon väntas midsommarfirande. Vi stadgar oss hemma hos Eva & Jesper, men innan dess blir det dans runt midsommarstången i Hembygdsparken. Jag känner för lite Bahnhof imorgon. Är det någon som delar mitt midsommar-kvälls-intresse? Hör av er. Nu är det dags för min skönhetssömn. Sleep tight.
0 kommentarer
Dina ord.



Kung Kenny.

2009-06-18, 09:42:41 / KATEGORI: Foto - Sport



Kungen bor inte på Drottningholm, Kenny Jönsson bor i Ängelholm.
Alla sagor tar förr eller senare slut. Sagan om killen från bostadsområdet Södra Utmarken som växte upp och blev både Kung Kenny och profet i sin hemstad, sätter vi punkt för här och nu. Med en känsla av tomhet.

Taget ur HD.se
Läs om Kennys otroliga saga här http://hd.se/sport/daniel-rooth/2009/06/18/tack-foer-allt-kenny/ 
0 kommentarer
Dina ord.



Kvällsmys med mig själv.

2009-06-17, 20:56:22 / KATEGORI: Dagboken

Klockan är nu kväll och jag slappar ensam idag igen. Nu är min karl iväg och tränar fotboll, han hann knappt innanför dörren innan han skulle iväg igen. Men jag fick några pussar iallfall så jag klagar inte. Har fått ett nytt favorit tv program på tv3, något slags inredningsprogram. Jag har ingenaning om vad det heter men det verkar vara min smak av tv. Idag har jag städat som tusan, dock ej här hemma utan hos Johanna, som är i Grekland och gottar sig i några dagar till. Hon kommer bli överlycklig.

Imorgon väntas det jobb, och det ska bli gött. Tråkigt att vara ledig för många dagar i rad, jag blir så rastlös. Hoppas att sommarschemat kommer igång nu snart så det blir massvis med jobb. Näh, nu ska jag göra mig en kopp vanilj teá och läsa lite.

Jag har lite bildbrist för tillfället.
Men efter fredag kommer det lite mer nytt och fräscht :)
1 kommentarer
Dina ord.



Helsvenskt.

2009-06-16, 20:05:24 / KATEGORI: Dagboken



Imorse åkte min fina kille på läger med fritids. Så just nu befinner han sig i Ystad och kommer inte hem förrän imorgon. Frågan är hur jag ska kunna sova utan honom? Scary. Sedan jag kom hem har jag hunnit med en massa grejor.

- Varit ute och gått i cirka en timme.
- Handlat.
- Ätit en lättare middag. Sill & potatis.
- Solat.
- Tvättat en maskin tvätt.

Och nu tittar jag på våra U-21 killar som leder med 5-1. Undra om fotbollskanalens expert skämms över vad han sa imorse om att Sverige skulle få det riktigt tufft mot Vitryssland. Haha. Härligt att se, och vi snacka fem ruskigt snygga mål. Yeah. Kvällen blir lugn och skön..
1 kommentarer
Dina ord.



Beautiful.

2009-06-16, 17:24:33 / KATEGORI: Foto - Photoshop

1 kommentarer
Dina ord.



Lillasysters skolavslutning.

2009-06-15, 13:32:31 / KATEGORI: Foto - Porträtt



2 kommentarer
Dina ord.



Mango & curry.

2009-06-14, 22:55:35 / KATEGORI: Dagboken




Efter vår Söndagsstädning blev det så tomt på köksbordet så jag var tvungen att införskaffa något som piffa till det lite. Det blev dessa vackra kryddburkar från Santa Maria. Har tänkt skaffa mig hela serien men det får bli vid ett senare tillfälle då jag har lite mer pengar att rumla för. Jag hade inte bara dessa snygga kryddor med mig hem från Maxi, utan även ett par "fusk" converse, för 49 kronor. Perfekt pris för min plånbok.

Jag gjorde för övrigt världens godaste köttgryta idag med mango & curry kryddan. Den innehöll grytbitar från nöt, köttbuljong, gul lök, färsk chilli, färsk basilika, mjölk, creme fraiche, lite passerade tomater, salt, peppar och mango & curry kryddan. Till det hade vi jasmin ris. Den blev so god att det inte var klokt. Men jag har lärt mig att inte underskatta färsk chillikrydda, det är tur att jag gillar stark mat. Nu ska jag kramas med min tuffa och snygga kille..
0 kommentarer
Dina ord.



En rosa bil.

2009-06-14, 15:47:35 / KATEGORI: Foto - Photoshop

0 kommentarer
Dina ord.



Student.

2009-06-13, 22:21:29 / KATEGORI:















Nikon D40
AF Nikkor 50mm f/1.8D
Bilderna är oredigerade.
0 kommentarer
Dina ord.



Från min bästa sida..

2009-06-13, 20:07:51 / KATEGORI: Foto - Porträtt




Lillasyster är fotograf och dessa två bilder va dom enda som inte blev suddiga. Ha ha. Men jag tycker om Elin endå.
2 kommentarer
Dina ord.



En regnig kväll.

2009-06-11, 23:13:44 / KATEGORI: Dagboken



Presenterna ligger så fint inslagna på fönsterbrädan. Mina nya kläder doftar gott nytt och är redo att användas för första gången. Nycklar, plånbok, kamera och regnjacka ligger nerpackat i väskan. Jag är redo inför morgondagen med andra ord. Det blir uppstigning 07.00 för att hinna med allt jag ska hinna med innan bussen går mot världens minsta men finaste lilla by. Imorgon ska jag först agera fotograf på Sannas avslutning (min minsta lillasyster), därefter beger jag mig mot Ängelholm igen med Elin (min äldsta lillasyster) för att se när Theresa springer ut. Sen så blir det studentfest i Stidsvig för kusin Kenth som också blir vuxen imorgon. En fullspäckad dag med solsken, förhoppningsvis.

Va roligt med alla kommentarer jag fått!
Tack.
1 kommentarer
Dina ord.



Jag är så lycklig.

2009-06-11, 16:30:55 / KATEGORI: Dagboken


AF Nikkor 50mm f/1.8D :)

Åh! Jag är så lycklig. Nyss hemkommen från en liten shoppingrunda i stan. Det blev en kameraväska och ett nytt objektiv. Hoppas verkligen att det är fint väder imorgon så jag har någon nytta av kameran och mitt nya objektiv. Och för studenternas skull också förstås. Jag pratade med Theresa på msn innan och alla mina magklumpar jag hade inför utspringet och min egen student för tre år sedan kom tillbaks. Jag minns hur adrenalinet pumpade precis innan dörrarna öppnades. Hela jag skaka, och då hade jag inte druckigt en droppe alkohol. Min studentdag är ett underbart minne som jag kommer bära med mig resten av mitt liv. Hoppas att alla morgondagens studenter kommer göra detsamma. Gör er sista skoldag minnesvärd, för nu börjar vuxenlivet och alla dess ansvarsbitar, men även början på ett nytt stort härligt äventyr som inte är en dans på rosor alltid.

Jag ska färga håret. Det blir mörkbrun den här gången. Spännande..
0 kommentarer
Dina ord.



Jojo är tuff och cool.

2009-06-11, 11:30:01 / KATEGORI: Dagboken

För er som inte läser kommentarer tänkte jag publicera Jojo's kommentar om mitt inlägg "Om tio år" . Jag ler fortfarande när jag tänker på hur go denna Jojo är. Och jag ser lixom allting framför mig när hon skrev sina framtidsplaner på detta sätt: "Om tio år så önskar jag att jag och Mange fortfarande är sambos och att han någongång tagit sitt förnuft till fånga och friat till mig så vi till och med är gifta. Jag är 34 år och har precis klämt fram vår tredje och sista unge, som jag lurat Mange på, då han bara vill ha två. Vi bor i ett gammalt hus från 1920-talet med STORA fönster och glasveranda. Jag jobbar som gymnasielärare och trivs och älskar Mange mest av allt trots skitiga kalsonger och döda djur upphängda i garaget ¨å jag får parkera min bil utomhus. :)"

Jojo är tuff och cool.
1 kommentarer
Dina ord.



Njuter av min ledighet.

2009-06-11, 08:46:29 / KATEGORI: Dagboken



En fin bild, på en fin person!
Gårdagen innebar en kvällsdate med Johanna. Vi tog igen en massa snack och käkade kinamat. Fläskbollarna är Johannas favorit. Hi hi. Efter daten körde jag och hämtade Emil i småbåtshamnen där han hade käkat gott och haft lite avslutning med jobbet.

Det var väldans fint väder för en timme sedan men jag vet inte riktigt var den blåa himlen tog vägen. Typiskt! Jag har nästan bestämt mig för att köpa ett nytt objektiv idag, jag funderar fortfarande så det knakar. Det hade ju varit guld. En kameraväska blir det iallfall, det behövs. Nu ska jag njuta av min ledighet..
0 kommentarer
Dina ord.



Om tio år.

2009-06-10, 11:02:15 / KATEGORI: Dagboken

Om tio år delar jag vardagen tillsammans med min största kärlek. Emil, såklart. Vi två barn, kanske tre? Jag har ett fast jobb som fritidspedagog och jobbar även sidan av som hobbyfotograf, där jag fotograferar porträttfoto, sportfoto, bröllop, barnkalas, studentfester och andra tillställningar. Vi bor i mitt drömhus. Det blåa intill vägen borta vid ridhuset. Jag håller fortfarande på med hockeyn, den sporten släpper jag aldrig. Våra barn kommer dessutom blir hockeystjärnor, i Rögle såklart.

Hihi.

Hur tror du att ditt liv ser ut om tio år? Berätta gärna..
9 kommentarer
Dina ord.



Livsglädje.

2009-06-09, 20:59:49 / KATEGORI: Dagboken




Mitt humör är på topp och jag verkligen älskar livet. Förmiddagen har spenderats på Väla, Ikea och Citygross och jag hittade allt som jag skrivit upp på min handelslista plus en del andra grejor som tillexempel kläder. Hi hi. Hittade så mycket snyggt att jag bara va tvungen att uppdatera min fullsmockade garderob. Blandannat inhandla jag en jeanskjol. Japp, ni läste rätt. En jeanskjol. Mamma har lyckats få på mig kjol, efter 22 år. Hoppas att hon kommer njuta på fredag när jag ska ha den för det kan vara första och sista gången hon ser mig i kjol. Ha ha.

Till middag serverades det ugnsbakad ost och chillikorv med pressad nypotatis och melonsallad. Det var väldigt gott och jag rekomenderar er att testa. Eftersom jag oftast stoppar i ingredienserna på måfå kan jag inte ge er ett exakt recept men jag kan berätta hur man ska göra. Det är ungefär som ugnsbakad falukorv. Man lägger korven i en ugnsfast form och skär snitt över hela korven, sen strör man över lök, ketchup, senap, ost, riven färsk chilli och matlagningsgrädde. Salta och peppra. In i ugnen i cirka 20-30 minuter. Koka potatisen och pressa den sedan i en potatispress, salta och peppra. Servera med din favorit sallad. Smaklig måltid.

Nu tvättar, städar och diskar vi vår lilla lägenhet. Det blir fint.

0 kommentarer
Dina ord.



Sötnos.

2009-06-09, 08:55:43 / KATEGORI: Dagboken



Såhär fint kan Emil bokstavera våra kylskåpsmagneter. Han är fin. Han är min. Idag var jag uppe och skjutsa denna underbara varelse till jobbet för att kunna ha bilen till Väla, Ikea och Citygross. Ska inhandla lite sommarkläder, studentpresenter och säkerligen något användbart inne på Ikea. Det brukar bli så.
0 kommentarer
Dina ord.



Elins 8 års kalas.

2009-06-08, 14:20:35 / KATEGORI: Dagboken















Världens roligaste 8-års kalas hemma hos familjen Thulin. Kalaset innehöll god mat, sång av Bröderna Fröidh utan Mick, landskamp mot Danmark, poolparty, mycket alkoholhaltig dryck, kareoke och väldans trevligt sällskap.
0 kommentarer
Dina ord.



Två teoriprov sen fri.

2009-06-05, 11:02:32 / KATEGORI: Dagboken


Åh underbart. Idag slutar jag mina två kurser. Har bara två teoriprov kvar på båda böckerna som ska göras idag och inlämning av matte uppsatsen. Nu ska jag sätta igång så att jag blir färdig. Wish me luck!
2 kommentarer
Dina ord.



The sims 3.

2009-06-04, 09:55:58 / KATEGORI: Dagboken

Nu har det kommit. Och jag har inhandlat det! :)
Nu ser ni inte mig på ett tag.

2 kommentarer
Dina ord.



Bildredigering.

2009-06-03, 12:02:20 / KATEGORI: Foto - Photoshop

Min fina vän Sofi bad mig redigera några bilder åt henne. Såhär blev resultatet.



0 kommentarer
Dina ord.



Några minuter över tre.

2009-06-02, 15:19:00 / KATEGORI: Dagboken



Nu är klockan några minuter över tre och solens strålar börjar ta sig in genom våra fönster. En balkong i dagens sommarvärme hade varit otroligt skönt, men vi får nöja oss med vidöppna fönster istället. Det går också bra. Snart kommer Emil hem från jobbet och då ska vi laga middag tillsammans. Idag serveras det kycklingfilé med snurr-pommes och pepparsås. Det ska bli gott.

Jag har kommit en bit med min matteuppsats och ska fortsätta med den imorgonförmiddag innan det är dags för jobb 15.00 - 23.00. Nu håller jag slappekväll med allt mitt snor jag har i näsan.
0 kommentarer
Dina ord.



Fotbollsmatch och feberyra.

2009-06-02, 10:14:21 / KATEGORI: Dagboken



Gårdagens match förlorades med 2-0 mot Eskills, men vi var grymt bra och hade så mycket chanser att det var frustrerande med en förlust till. Laget var på topp och stundvis hade hemmalaget inte en chans. Nu har vi något att jobba med de två sista matcherna innan uppehållet. Vi ska ha en vinst! Gårdagens match satte också sina spår. Idag vakna jag med skolhett dunkande huvud, krasslig hals och öron som det känns kommer att sprängast i luften närsomhelst. Det är nog inte speciellt smart att träna när man inte är riktigt frisk, det får jag lida för idag. Plugga med feber? Suck.
0 kommentarer
Dina ord.



Sommarvärmen.

2009-06-01, 15:37:17 / KATEGORI: Dagboken



Nu har jag precis laddat med fiskpinnar och potatismos så att jag orkar med att spela match idag. Nu ska jag fylla en två liters flaska med vatten som jag tänkt tömma på en och en halv timme. För att spela fotbollsmatch är värmen olidlig, men idag är det bara vinst som gäller. Nu ska jag hoppa in i duschen för lite hemmaspa innan det är dags att samlas..
0 kommentarer
Dina ord.



Morsdag firande.

2009-06-01, 12:05:37 / KATEGORI: Dagboken



Sista helgen i Maj är avklarad och nu har våren gått över till sommar. Sommarvärmen är här idag och det hade varit guld med en strandvistelse med picknik och grejor. Men min dag består av plugg och fotbollsmatch så det blir till att hålla sig inne fram till samlingsdax. Har en väldans massa plugg och jobb denna veckan, men på fredag är det över. Då ska det lämnas in en matte-uppsats och teoriprov i båda kurserna. Jag har en del att plugga om man säger så.

Gårdagen var fantastiskt underbar och jag bara njöt hela dagen. Vi började med lunch på Telegrafens uteservering och lite strosande på stan tills det var dags att åka hem till Emils mamma och fira mors-dag,där bjöds det på hemmagjord rabarberpaj med glass och vaniljsås. Mums! Vi målade en tavla, pratade en massa och bara njöt av sommarvärmen. Dagen avslutades hemma hos familjen Thulin som stod för kvällsmat och bad.

Jag somnade otroligt gott i världens bästa famn, och det är så underbart att vakna upp bredvid honom varje dag. Den där Emil gör det så fint att leva. Han är bäst. Jag älskar dig min tok-fina kille.
0 kommentarer
Dina ord.