Vinterjacketajm.

2009-09-30, 18:44:13 / KATEGORI: Dagboken
Idag har jag tagit fram min vinterjacka, en av mina absolut bästa favoriter. Snart är det dax att även inreda hallen med vantar och mössor. Snart är det dessutom första advent. Tiden springer iväg, och just nu älskar jag det. Min vardag består just nu av massa tankar om hur jag ska göra. Jag vet inte riktigt om jag vill dela med mig av mina framtidsdrömmar innan jag är helt säker på att det verkligen är det jag vill göra. Men jag kommer nog att läsa två kurser inom det snaraste på 5 veckor vardera, alltså 10 veckor, samtidigt som att jag kommer jobba timmar på City Mail. Precis som nu ungefär! Eftersom att det inte finns så mycket att göra på jobb just nu kan jag lika bra passa på med kurserna redan nu. I Januari, Februari och Mars kommer det behövas fullt manskap på jobb och då verkar det bli mycket jobb för min del. Så jag tror att jag tar två kurser nu, och avslutar med de sista två kurserna i April, Maj någon gång.

Sen börjar mina andra planer som jag tänker på för fullt.
0 kommentarer
Dina ord.



Onsdag.

2009-09-30, 15:17:11 / KATEGORI: Dagboken


Onsdag. Grötfrukost. Dusch. Fix. Disk. Örtmarinerad kyckling med ris och currysås. Ishallen. Hockeyträning.
0 kommentarer
Dina ord.



Seriepremiär.

2009-09-29, 14:46:14 / KATEGORI: Dagboken
Första seriematchen blir den 10 oktober.
Hemmamatch mot Trollhättans HC.
Matchstart 14:00

Kom och heja fram Rögles damlag till vinst i första historiska seriematchen.
Fritt inträde såklart!
1 kommentarer
Dina ord.



Tankarnas Tisdag.

2009-09-29, 14:34:32 / KATEGORI: Dagboken
Ledig idag, känns som att jag alltid är det. Minst halvtid varje månad? Undra var det löftet tog vägen. Just nu går tankarna i hundra nittio och magen är orolig för om man kommer klara sig varje månad? Det finns inga tider schemalagda utan jag blir bara inringd när det behövs, och nu känns det ganska dött på den fronten. Suck! Jag har sökt ett jobb på PANG i Hyllinge som butikssäljare, en 90% med 6 månaders provanställning. Jag hoppas på det. Annars får jag ändra mina planer och börja läsa lite kurser som jag tänkt göra senare, men det gör ju ingenting.

Som sagt, har fullt upp just nu med att försöka få ordning på alla mina tankar. Men jag tror jag är en bit påväg, jag tror att jag vet va jag vill bli när jag blir stor. Jag tror att jag är inne på rätt spår. Och jag tror att det kommer bli bra. Men det är ju en bit dit, man får kämpa lite för att komma någonstans och det är jag beredd att göra.



Dagen började med grötfrukost, dusch och en tripp till IKEA och Rusta med Theresa. En trevlig tripp utan en endaste ny grej med mig hem. Kors i taket! IKEA är annars farligt för min del. Hi hi. Därefter gick jag ner en runda på stan och träffade Åsa och Albin. Det blev en fika på Mormor Olgas Café och en massa nyttigt prat. Emil slutar jobba 16.30 och då ska vi laga spagetti och köttfärssås som han beställt till middag, sen beger vi oss till familjen Cronwik för att titta på Rögle mot Södertälje. Förhoppningsvis kommer det bli en bra match även idag och Rögles 3 första poäng.



"Det finns alltid dom som har det värre!" / Åsa Cronwik
0 kommentarer
Dina ord.



Bildredigering.

2009-09-28, 23:12:29 / KATEGORI: Foto - Photoshop


Tråkiga bilder på tillexempel en cykel, kan faktiskt bli ganska tuffa med lite redigering. Här har jag endast använt mig av ett filter som heter akvarell. Ganska tuffa och skulle kunna bli rätt coola som tavlor.
0 kommentarer
Dina ord.



En Söndag som idag.

2009-09-27, 11:46:38 / KATEGORI: Dagboken

2-4 till Hv71 igår. Men ingen tycks deppa och det är helt rätt, för det var fasen bara turen Hv71 hade med sig. Rögle spelade arslet av dom hela första perioden och Hv såg ut som ett gäng virriga höns ute på isen. Men man måste göra mål, och det gjorde inte Rögle mer än på en av alla 700 lägen. Tyvärr. Och då kan man inte vinna heller, tråkigt nog. Men vinsten kommer snart, för det ser ruskigt bra ut.

Igårkväll blev det lite alkoholhaltigt hemma hos Jesper & Eva. Precis lika trevligt som vanligt och jag fick med mig en väska hem som jag kommer stortrivas med. Jättefin, precis min stil. När alla gick till 57:an gick vi hem, Emil somna på studs och jag titta på Amerikan History X. Jag kan hela filmen utantill, men endå är den så väldans bra endå.

Snart ska vi köra ut till Väla och spendera eftermiddagen där. Jesper ska åka till Norge ikväll och sen ser vi inte honom på 9 månader då han kommer göra en jätteresa. Thailand och Kambodja är två av alla hans destinationer och jag hoppas att allt går som det ska där nere.

Fortsatt trevlig helg!

0 kommentarer
Dina ord.



Hoppas hoppas hoppas.

2009-09-26, 12:39:15 / KATEGORI: Dagboken

Såhär ser lägenheten ut som vi har anmält intresse på.
3 kommentarer
Dina ord.



Stora drömmar.

2009-09-26, 11:13:58 / KATEGORI: Dagboken

Sitter lite smådeppig och svär över att det inte blev någon match. Nu får vi vänta till hemmapremiären den 10 Oktober. Suck! Fast det gjorde inte så mycket för Rögle spelar ju sin första hemmamatch för denna säsongen. Hv71 kommer få det tufft! Nedsläpp 16:00, och Kennys tröja ska förhoppningsvis upp i taket idag.

Har jag berättat för er att vi ligger bland de första i kön för Ängelholmshem? Det gör vi iallafall. Och igår blev jag överlycklig när vi gick in på sidan för att titta om där va några lediga lägenheter. En trea på 65 kvadratmeter för 4900 kronor, i samma hus, två dörrar bort. Perfekt! Jag vill bo i detta huset fortfarande så jag håller tummarna för oss. Åh! Det hade varit så roligt att flytta och fixa en massa nu hela vintern. Så om en vecka får vi veta om vi får kommma och titta.

Jag håller just nu på med ett projekt och har varit inne på skatteverket för att få hem líte papper om eget företag. Det är inte så avancerat som det låter. Kommer att hänga ut lappar i blandannat mataffärer och liknande för jag ska nämligen börja fotografera och så småningom börja ta betalt för det. Så om någon vill bli fotograferad så hör av er. Jag ställer upp på allt jag kan. Kärleksporträtt, familjeporträtt, barnkalas, bröllop mm. Jag vill att bilderna ska se så levande ut som möjligt och kommer gärna hem till er och fotograferar i er hemmiljö, men det är naturligtvis ni som bestämmer hur ni vill ha bilden. Jag vill träna så mycket som möjligt (gratis), för att utveckla mig själv och min kreativitet. Bara hör av er!

2 kommentarer
Dina ord.



Dans i Löfbergslila Arena.

2009-09-24, 22:29:45 / KATEGORI: Dagboken
Förlust för Rögle. MEN. Det var nära. Så nära, och så jävla bra va dom. Jag tycker att de som kallar sig "experter" ska sluta titta på statistik och namn på papper. Titta istället på sättet de spelar hockey, och hur jävla bra dom gör det. Skit ner er. Rögle kommer ta er med storm, och ni kommer ångra all er "expertis" ni låtit spottats ut från era fula trutar. Vänta bara!

Rögle bjöd upp till dans, tyvärr gled puckjävlen bara fram till mållinjen.
0 kommentarer
Dina ord.



Världens tuffaste Abbe.

2009-09-24, 15:03:48 / KATEGORI: Dagboken


Loggade precis in på facebook,
och det första jag ser är den här underbara ungen, Abbe, och hans klockrena bild. En av mina favoritungar, trots hans touretts syndrom. Han är inget ovanligt barn, bara ett vanligt barn med annorlunda beteende. Albin är en av mina idoler, och ikväll ska vi titta på Rögle när dom möter Hv71.

0 kommentarer
Dina ord.



Ordspråk.

2009-09-24, 12:19:55 / KATEGORI: Dagboken
"Behandla andra så som du själv vill bli behandlad".
1 kommentarer
Dina ord.



Idag är dagen då det händer.

2009-09-24, 09:53:29 / KATEGORI: Dagboken
Idag är det Elitseriepremiär för våra grön & vita superhjältar. Dom bjuder upp till dans i Karlstad och de regerande mästarna Färjestad kommer att få det tufft. Matchen ska ses hos Åsa & Jonas, Rögle tröjan ska på och humöret är på topp.

Nu blir det luncis med Emil och hans syster nere i stan.
0 kommentarer
Dina ord.



Underbara hockey.

2009-09-23, 22:40:04 / KATEGORI: Dagboken
Hemkommen från ishallen och fett-trött, men på ett bra och härligt sett. Tempot på träningarna har höjts och därmed har kraven blivit större, vi är motiverade och framförallt fokuserade. Riktigt bra tjejer! Fasen va skoj det är. Idag börja vi med 3 kilometers uppvärmning, sen ett stenhårt ispass och två rundor idioten som avslutning. Ge oss två månader sen har Micke Gath inte en chans. Ha ha! Träningsmatch borta på Lördag mot Karlskrona. Kommer bli en grymt tuff match eftersom vi åker upp med en grymt tunn trupp. Men det får gå, det är bra träning iallfall. En annan positiv grej är att vi fått en ganska stor sponsor, Zuzuki (eller hur det stavas). Så inom det snaraste kommer våra hjälmar va pyntade med två stora Zuzuki märken plus. 5000 kronor på vårt konto. Underbart!

Den 10 Oktober har vi hemmapremiär.
Så för alla som kan, vill och inte har något bättre för sig, KOM OCH HEJA PÅ OSS!
Återkommer med tiden, men tippar på att det blir en eftermiddagstid. Godkväll!
0 kommentarer
Dina ord.



I'v got this feeling.

2009-09-23, 09:43:14 / KATEGORI: Kärleken

Jag har den här underbara känslan i kroppen, dag efter dag. Jag tror att jag vet varför. Häromdagen låg jag och tänkte en massa, på de senaste fyra åren. Fyra underbara år fulla av sorg, glädje, lycka och allt annat som hör till vardagen. Jag tror att min känsla till hösten är pågrund av att det var höst då allt började. Resan på ett långt och lyckligt liv, tillsammans med någon annan. Det var höst då vi träffades, och det var vinter två och ett halvt år senare när jag fick min fråga chansen lapp. Nu är det ett och ett halvt år sedan vi blev tillsammans och jag vet fortfarande att det är Emil som är han, med stort H. Han är den jag vill dela mitt liv tillsammans med.  Han är den som ska vara pappa till våra framtida barn. Han är den jag kommer bråka med massvis med gånger, den jag tjatar på att plocka upp sina träningskläder och den som jag tycker är det absolut snyggaste i hela världen. Jag vill aldrig förlora honom.

Förhållande är inte alltid en dans på rosor. Det krävs engagemang, tillit, respekt, hänsyn och framförallt kärlek för att ha ett fungerande förhållande. När man känner att man börjar ta sin flickvän/pojkvän för given, är det dags att vakna, innan det är försent.

2 kommentarer
Dina ord.



Höstmorgon.

2009-09-23, 08:55:53 / KATEGORI: Foto - Ätbart




0 kommentarer
Dina ord.



Hösten är här.

2009-09-22, 10:27:07 / KATEGORI: Dagboken


Regndropparna slår mot fönsterbläcken och det är ett sådär dovt ljus utomhus. Jag tycker hösten är underbar, och jag till och med tycker om när det regnar ibland. Det är mysigt. Nu ska jag spendera lite tid framför datorn sen ska jag fortsätta mitt fixeri här hemma. Har en del att göra.

0 kommentarer
Dina ord.



Rögle.

2009-09-21, 21:12:23 / KATEGORI: Foto - Sport

Ett lag med plats, i hjärtat mitt. Ett lag med dress, i grönt & vitt.
Med drag i klubban och med kraftig skär. Spelar vi den hockey som till segern bär.
0 kommentarer
Dina ord.



Fototävling

2009-09-21, 15:03:19 / KATEGORI: Foto - Kärlek
Mitt bidrag till http://eexx.blogg.se
länk till inlägget: http://eexx.blogg.se/category/tavlingar.html
länk till fotofyndet: http://fotofyndet.se/

0 kommentarer
Dina ord.



Underbara Måndagsledigt.

2009-09-21, 14:00:47 / KATEGORI: Dagboken
Dagen började vi nere i stan där Jesper bjöd mig och Emil på lunch, köttbullar med mos och gräddsås. Det blev en liten promenad på stan och ett litet besök på Åhlens. Det är farligt att gå in på Åhlens, iallafall om man heter Jonna och precis har fått lön. Hi hi. Idag hade jag tänkt städa ut sommaren. Alla sommarkläder och annat tjafs ska ner i källaren. Upp ur källaren tar jag med mig hösten och vintern, gör den hemmastadd i vår lilla lya och bara njuter, av att det snart är dax att använda min underbara vinterjacka. Härligt! Det står tvätt på kvällschemat och jag funderar även på att möblera om i köksskåpen. Men det kan även bli så att jag stannar i soffan, med en varm kopp teá och bara chillar istället. Det brukar bli så. Ha ha.

Helgen har varit händelserik och grymt härlig. Lördagmorgon började med ett 1,5 timmes ispass med vår nya tränare Robin. Grymt roligt, och riktigt jobbigt. Perfekt med andra ord. Efter träningen kom Mackan och hämtade oss och Götet stod på tur. Rögle skulle nämligen möta Frölunda och vi skulle såklart dit och titta på detta fantastiskt grymma lag. Första perioden va inte så värst rolig men i andra perioden kom dom igång och snurrade upp Frölundas försvar så det stänkte om det. I tredje och sista perioden avgjorde dom matchen genom att stänka in 1-3 målet bakom Frölundas målvakt. Hallen va full av Rögle supportrar och Frölunda hade inte så mycket att säga till om. Detta va Rögles match och jag hoppas att det kommer se likadant ut när elitseriepremiären drar igång på Torsdag mot Hv71. På lördagskvällen blev det en lugn festkväll hemma hos Peter och en liten runda i stan eftersom det väntade tidig hockeyträning även söndagmorgon.

En helt underbar helg med mycket träning. Hockeyn är så fruktansvärt rolig just nu att jag skulle kunna spendera all min vakna tid där. På lördag är det träningsmatch borta mot Karlskrona. Vi har inte direkt vår mest stabila trupp med oss men det får gå endå. Hoppas att det inte bli samma sak när det väntas viktiga matcher för då får vi nog inte ha något lag kvar av klubben.

P.S Jag har ett foto på Joel Lundqvist när han posar på min kamera!
Dock våga jag inte fota själv utan det skötte Jeppan! :) För den som inte vet vem Joel är, Googla honom så får ni se. Då förstår ni vad jag menar. D.S
0 kommentarer
Dina ord.



Väla-Tisdag.

2009-09-15, 16:35:10 / KATEGORI: Dagboken
Jaha! Då var det redan Tisdag och jag har varit ledig hela dagen utan att ha rört ett finger. Det är väldigt skönt med latdagar fram tills klockan blir 18:00 och man inser att man verkligen inte fått ut någonting av dagen. Då kommer ångesten. Snart kommer Emil hem från jobbet och då ska jag köra till Väla för att unna mig lite kläder. Har brist på höstkläder så det kommer förhoppningsvis bli lite mysiga cardigans. Ska försöka hitta ett par jeans och en fin fest-topp också. Ett par skor kanske? Fast jag vet inte riktigt vilka jag vill ha ännu så vi får se hur det blir med den saken.

Kanske IKEA?! Åh, jag älskar IKEA!
1 kommentarer
Dina ord.



75-års fest

2009-09-14, 12:15:25 / KATEGORI: Foto - Fest & Bröllop










En trevlig 25 + 50-års = 75-års fest! Världens bästa kusin Adam och faster Pia ställde till med ett hejdundrande party på Tingsgården i Stidsvig. En riktigt lyckad fest med mycket skratt och dans. Härligt!
0 kommentarer
Dina ord.



It hurt's

2009-09-11, 16:34:12 / KATEGORI: Dagboken


Mamma you gave life to me
Turned a baby into a lady
And mamma all you had to offer
Was a promise of a lifetime of love
Now I know there is no other love like a mother's
Love for her child
I know that love so complete someday must leave
Must say goodbye

Goodbye's the saddest word I'll ever hear
Goodbye's the last time I will hold you near
Someday you'll say that word and I will cry
It'll break my heart to hear you say goodbye

Mamma you gave love to me
Turned a young one into a woman
And mamma all I ever needed
Was a guarantee of you loving me
'Cause I know there is no other love like a mother's
Love for her child
And it hurts so that something so strong
someday'll be gone
Must say goodbye

Goodbye's the saddest word I'll ever hear
Goodbye's the last time I will hold you near
Someday you'll say that word and I will cry
It'll break my heart to hear you say goodbye

But the love you give will always live
You'll always be there every time I fall
You are to me the greatest love of all
You take my weakness and you make me strong
And I will always love you till forever comes

And when you need me
I'll be there for you always
I'll be there your whole life through
I'll be there this I promise you mamma
I'll be your beacon through the darkest night
I'll be the wings that guide your broken flight
I'll be your shelter through the raging storm
And I will love you till forever comes

Goodbye's the saddest word I'll ever hear
Goodbye's the last time I will hold you near
Someday you'll say that word and I will cry
It'll break my heart to hear you say goodbye
Till we meet again until then goodbye.



Helt overkligt hur mycket saknad det finns. Fyra år har gått och det känns som igår vi va hela släkten på världens finaste begravning i Östra Ljungby kyrka. Solen sken lika starkt som den gör idag. Hela känslan och all sorg är precis lika stark som då. Jag minns dig min fina mormor. Hoppas att du ser hur bra jag har det här nere, hur stor Sanna har blivit och vilken stark Mamma jag har. Saknar dig! Men vi ses igen, en vacker dag.
2 kommentarer
Dina ord.



Nytt, fräscht och höstigt.

2009-09-10, 16:29:53 / KATEGORI: Dagboken
Håller på med lite ändringar i bloggen som ni ser. Är inte riktigt färdig så ni får ursäkta röran! Nu ska jag gå och handla lite mat. Det ska bli någon slags fisk med kantarellsallad till. Får se vilken fantasi som finns kvar när jag kommer till Coop.
0 kommentarer
Dina ord.



Hejaabbe dot com.

2009-09-10, 12:30:21 / KATEGORI: Dagboken


Gå in och läs. Man gråter sig igenom varenda inlägg, av både glädje och sorg.
0 kommentarer
Dina ord.



Skärpning Blogg.se

2009-09-10, 12:17:46 / KATEGORI: Dagboken

Är det bara min blogg som är helt mongo?! Rrgg.

1 kommentarer
Dina ord.



Tidsbrist.

2009-09-10, 12:11:06 / KATEGORI: Jonnas tankar

Hittade nyss två härliga bilder från Elin & Tinas fest i somras. Har just nu brist på bilder så det får bli en massa gammalt, men det funkar ju hur bra som helst. Eller? Va tycks?! Något annat jag också har brist på just nu är tid och det är hemskt tråkigt. Men samtidigt ger det pengar. Syftar mest på jobbet som just nu tar upp den största delen av min tid.

I helgen är det 75 års fest i Stidsvig.
0 kommentarer
Dina ord.



Division 3.

2009-09-06, 15:17:31 / KATEGORI: Motion & Träning
Fastställd serieindelning!!!

Dam Div. 3

Uddevalla HC
Hovås HC
Trollhättans HC
Borås HC
Vårgårda HC
LN 70 HC
Rögle BK

7 lag spelar en rak serie med två möten. 3 x 20 min.
Speldagar: 10 oktober 2009 – 7 mars 2010.


Här åker jag på en tripping mot Karlskrona hemma. Haha!
0 kommentarer
Dina ord.



Zlatan-magi.

2009-09-06, 09:19:44 / KATEGORI: Jonnas tankar


"Han får vara hur dålig han vill i 98 minuter, bara han gör såhär"
Zlatan! Ett fenomen. Framförallt med en fotboll mellan fötterna. Han gör allt som ingenannan klarar av, och han gör det så fruktansvärt bra. Helt otrolig.
0 kommentarer
Dina ord.



Anledningen till mitt leende.

2009-09-04, 11:10:28 / KATEGORI: Kärleken



Han som får mig att le varje dag.
Han är chokladsmaken i oboy. Han är det mest underbara jag upplevt.
Det går inte att beskriva i ord hur jag känner för honom. Min högsta önskan är att få leva varje dag med denna fantastiska människa, i resten av mitt liv.

Jag älskar dig., Emil.

0 kommentarer
Dina ord.



Kom höst! Kom vinter!

2009-09-03, 17:20:20 / KATEGORI: Jonnas tankar
Det känns som att sommaren lider mot sitt slut. Och vet ni vad, jag älskar det. Just nu vill jag att marken ska vara täckt att höstens alla fina höstlöv, jag vill att det ska bli dags att hänga fram höstjackan på sin plats, jag vill packa ner sommarkläderna i en låda och inte ta fram dom förrän sommaren 2010 är på gång. Jag vill ha en anledning att sitta inne om helgerna, titta på film och äta nybakade muffins nerborrad i en varm famn, under en stor stickad filt. Jag vill gå upp tidigt om morgnarna, dricka varm oboy och titta på julkalendern. Jag vill ta på mig vinterjacka, mössa och vantar när jag ska gå utanför dörren. Jag vill så småningom hänga upp en fin julstjärna i fönstret och dekorera granen i julens alla fina färger. Kom höst! Kom vinter!

0 kommentarer
Dina ord.



Abbes 10-års kalas.

2009-09-03, 15:58:43 / KATEGORI:

Pettson och Findus kom till Albins kalas.


Mats Nilsson sjöng Röglelåten..


Grabbarna sjöng Mats Nilsson rögle låt!

Två kossor kom också till kalaset..

Abbe öppnar sina presenter han fick.
0 kommentarer
Dina ord.



En Albin.

2009-09-02, 14:39:01 / KATEGORI: Foto - Barn


Albin, 10 år.
Bild: Jag
0 kommentarer
Dina ord.



Ge mig höst.

2009-09-01, 12:32:51 / KATEGORI: Jonnas tankar

Ge mig höst! Nu.
Jag vill ha mörka kvällar med tända ljus, raggsockar, mysbyxor, koftor, mössor och vantar. En ny hockeysäsoing med massa Rögle vinster. Snö, jul och nyår. Jag älskar det.

0 kommentarer
Dina ord.