För snart fyra år sedan.

2009-08-31, 22:48:16 / KATEGORI: Kärleken
2005 var året då allt hände, känns det som. Ett år då jag gick igenom det värsta jag någonsin varit med om, samtidigt som början på något underbart tog fart. Den dagen är den värsta dagen i mitt liv och hade jag fått bestämma hade jag inte ens önskat min värsta fiende denna smärta. Min mormor, världens bästa, tog sina sista andetag på Helsingborgs lasarett. Hon flyttade till himlen, för alltid. Jävla cancer. Så rutten! Så fel. Den borde inte finnas. Varför lixom?! Fan.

Sedan den dagen har inget kalas, ingen julafton, inga släktmiddagar och inte heller påsken varit sig lik. Det fattades lixom någon. En varm, underbar, älskad person. En mamma, en mormor, en farmor, en svärmor och en stor förebild för alla hennes barn och barnbarn. Man förstår inte. Och man lär sig aldrig förstå. Saknaden tar aldrig slut. Hon har ju alltid funnits här med oss, förutom de senaste fyra åren. Fyra år av saknad och längtan. Fyra år av någon slags ovisshet av vad som igentligen händer när någon försvinner ovan molnen. Man förstår aldrig. Man vill inte förstå. Jag vill inte förstå. Jag vill bara träffa min mormor igen, jag vill att hon ska vara här och dela allt med sin familj och sina vänner. Få se sin dotter vara lycklig, få se sina barnbarn växa och bli vuxna människor.

Men vi har minnen kvar och min mammas mamma, min och min systers mormor, min kusins farmor och allas vår förebild dör aldrig. Hon bara lämnar oss för en stund. Tills vi ses igen, ovan molnen, där himlen alltid är blå. 

I samma veva detta år, fick jag äran att träffa en annan underbar person som kom att betyda så otroligt mycket för mig. Från första gången jag såg denna fina varelse så visste jag att jag inte tänkte ge mig från det att han var min. Och det gjorde jag aldrig heller.. Det gick två år utav "skit i honom" tjat från alla, utom min mamma. Det enda hon sa var "Ni kommer gifta er en vacker dag, det syns ju långa vägar!". Och någonstans kände jag nog ungefär samma sak. Jag gav mig ju aldrig, det var ju inte hopplöst. För jag lyckades! Den 15 Februari 2008 fick jag ett sms där det stod "Får jag chansen på dig? Kryssa i JA, NEJ, eller KANSKE!". Det fanns ingen tvekan, och sedan den dagen har jag svävat på moln. Han är den jag tänker spendera resten av mitt liv med. Han har fått mig att inse vad som betyder något i livet. Han har gjort mig till en positiv och glad människa. Han är ett underverk. För mig.

För mig är detta året otroligt minnesvärt. Väldigt negativt, men också väldigt positivt. Jag utvecklades som person och lärde mig uppskatta det jag har. Att aldrig ta någon eller något för givet. Att behandla människor jag älskar med respekt och kärlek. Att sträva efter att bli en så bra person som möjligt, att bli en stark, omtänksam, envis, glad kvinna med pondus. Och här är jag idag. Jag har ett underbar liv tillsammans med en person jag älskar. Jag har många vänner som finns för mig precis som jag finns för dom. Jag är stolt över mig själv. För jag vet att en av mormors allra sista önskningar va att se sin familj lycklig.

Jag minns mormor. Varje dag! Och oftast ler jag.
Och det är så det ska vara!
För jag vet att hon fortfarande finns här för mig och det kommer hon att göra i resten av mitt och min familjs liv.



Det kommer inte alltid att kännas som en kniv i hjärtat.
Det kommer alltid att finnas saknad och längtan, men inte på ett smärtsamt sätt. För man ses igen! En vacker dag.
2 kommentarer
Dina ord.



Jeppans avskedsfest.

2009-08-31, 11:58:46 / KATEGORI:






Lite bilder ifrån Jeppans avskedsfest i Lördags.
Helt underbart!
1 kommentarer
Dina ord.



Träningsläger.

2009-08-27, 20:31:47 / KATEGORI: Motion & Träning



Bilder tagna ur Hd.se
0 kommentarer
Dina ord.



Life isn't fair.

2009-08-27, 20:24:06 / KATEGORI: Jonnas tankar

Har fått klagomål om att jag är dålig på att uppdatera bloggen! Och jag håller med. Men här kommer ett litet inlägg så ni vet hur allt står till. För det första tänker jag börja med att berätta varför jag inte har hunnit sitta vid datorn de senaste två veckorna. Jo! Jag har jobbat. Jobbat som aldrig förr skulle jag vilja säga. Exakt hur många mil jag cyklat kan jag inte meddela er men det är många det vill jag lova. Har börjat 07.00 varje dag och jobbat till tidigast 18.00 varje dag, ett par dagar till 19.00 och till och med till 20.00. Det tar på krafterna och jag har knappt hunnit sova känns det som. Denna veckan också sen kommer en rejäl post-minskning. Skönt! Men det positiva är att jag fåt en FET lön i Septemer som jag längtar efter. Yeah!

Hockeyn har dragit igång igen och vi hade träningsläger hela förra helgen. Grymt skoj och jag har fortfarande träningsvärk kan jag meddela. Tidningen var där så ni kanske såg alla snygga Rögle-brudar på löpsedlarna. Hi hi. Läste ni inte tidningen så kan ni göra det här: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fhd.se%2Fangelholm%2F2009%2F08%2F24%2Fdags-foer-seriematcher-foer-damer%2F&h=e6bb70477b3a30d71eb5c4d92b91acd7 

I helgen väntas det stor fest för Jeppan som snart åker utomlands i ett halvår. För er som inte vet vem den berömda Jeppan är så är det Emils storebror som för övrigt är en av alla mina idoler. Festen äger rum i Utvälinge och där kommer att spela en del olika band från hela Norden samt de berömda Bröderna med deras Mick. Ska bli skoj!

Sen skulle jag vilja skänka ännu några tankar till Josefine och Jojo som går igenom en ruskigt svår förlust just nu. Det sägs att tiden läker alla sår, men tyvärr bara de ytliga. Ni miste något oersättligt, men hon är med er, för resten av era liv, så länge ni lever! Livet är bra orättvist ibland. Helt fel.

Allt för mig sålänge! 
Nu ska jag överraska min pöjk med tacos för vi har varit sambos i exakt ett år idag. 
Var tar tiden vägen igentligen? Snart har man vovve, volvo och villa. Är 40 år, gift och trebarnsmamma. Haha!
Lev i nuet mina vänner, för en dag kanske du står där och ångrar allt du inte gjorde.

1 kommentarer
Dina ord.



Skillsday i Lindab Arena.

2009-08-19, 16:16:04 / KATEGORI: Motion & Träning




Snart drar hockeyn igång och det ska bli så jäkla najs. Massa nyförvärv. Yeah! Önskar Rögle-killarna lycka till med deras första träningsmatcher denna veckan. I helgen blir det ett fullspäckat hockeyschema för min del. Vi har träningsläger hela helgen med hela tre ispass och två fyspass + teori och annat vettigt. Ska bli urkul! Tyvärr missar jag en massa fest, men det får gå endå.

Massa jobb just nu, därför är min blogg jättetråkig. Men det får också gå! Haha.

4 kommentarer
Dina ord.



Slänggungan.

2009-08-13, 13:59:04 / KATEGORI: Foto - Photoshop


Walla?! Vad tycks? Det där photoshop är nog den mest underbara uppfinning..

4 kommentarer
Dina ord.



Rest in peace.

2009-08-12, 18:01:05 / KATEGORI: Jonnas tankar
Gå in och tänd ett ljus för Charlie.
http://www.evigaminnen.se/minnessida/charlie-nilsson
0 kommentarer
Dina ord.



Tomt utan dig.

2009-08-12, 17:15:22 / KATEGORI: Dagboken


Nu har han varit borta i en hel dag, och det är en hel dag till innan världens finaste Emil kommer hem. Suck! Jobbet gick bra idag, körde halva min blivande runda själv idag. Med ganska mycket vägledning, så vi får väl se hur det går på Måndag när jag ska köra den själv. Jag är nog inte klar innan 16.00 skulle jag tippa. Men det får gå!

Håller på att läsa en bok nu som jag kan koppla väldigt starkt till min verklighet. "Allt börjar hos dig själv. När du börjar respektera dig själv, och göra det som är bra för dig, får ditt liv en helt ny inriktning. Se dig själv som en trädgård. Se till att din trädgård för solljus, vatten, värme och näring. Rensa så att du har de växter i trädgården som du verkligen vill ha omkring dig. För ingenannan kommer göra det åt dig. Se till att få in det som skapar trivsel, behag och glädje. Du kan själv skapa allt det vackra omkring dig som du önskar!"
3 kommentarer
Dina ord.



Jonnas kycklingwok.

2009-08-11, 13:13:01 / KATEGORI: Matlagning
Ingredienser:
Kycklingfilé
Kokosmjölk
Mjölk
Zuccini
Palsternacka
Broccoli
Färska champinjoner
Färsk chilli
Vitlök
Salt/Peppar
Tandoori Chicken spice mix
Färsk basilika

Gör såhär:
Skär kycklingfilén i avlånga, lagom stora bitar. Stek i olja tillsammans med skivad vitlök och färsk chilli tills den är genomstekt. Salta, peppra och krydda med tandoori kryddan. Tillsätt sedan grönsakerna och stek i någon minut, de ska fortfarande vara krispiga. Tillsätt kokosmjölken och en deciliter av den vanliga mjölken och låt koka upp. Garnera med basilika. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Jag valde risnudlar men man kan anväda sig av andra nudlar eller ris om man vill. Smaklig måltid!







Nikon D40 + 50mm 1.4
Bilder: Jonna Olsson
1 kommentarer
Dina ord.



Rögles damlag på Tv.

2009-08-11, 12:40:44 / KATEGORI: Dagboken
1 kommentarer
Dina ord.



Kalastårta.

2009-08-10, 21:51:11 / KATEGORI: Foto - Fest & Bröllop


Nikon D40 + 50 mm 1.4 Nikkor
Bild: Jonna Olsson

Jag älskar dessa bilderna så mycket, därför kommer favorit i repris. Det är denna sortens bilder jag vill bli duktig på att fotografera, lite ovanliga och kreativa. Just nu flödar min kreativitet och jag vill lära mig tusentals saker just nu. Imorgon ska jag tillexempel ge mig på att baka blåbärsmuffins och chokladbollar till hockey-evenemanget på Lördag. Vi får väl se hur det går, hi hi. Imorgon är jag för övrigt ledig från jobb och då ska det hinnas med en massa saker, på kvällskvisten är det dags för säsongens första ishockeyträning. Ska bli grymt kul! Nu ska jag kramas en massa med min fina kille, för sen åker han på läger med jobbet och är borta tillTorsdageftermiddag. Scary, hoppas inte att det kommer åska mer.

Godnatt.
2 kommentarer
Dina ord.



Sommaren med Göran.

2009-08-08, 22:14:24 / KATEGORI: Dagboken
Det är så himla härligt med ledighet, och tanken på att jag kommer vara ledig varje Lördag och Söndag framöver gör allt mycket härligare. Ja, det är ett himla tjat om mitt nya jobb. Jag vill bara påpeka hur bra alla 7-16 arbetare har det, gnäll för sören inte. Så najs! Ikväll va vi på BIO med Eva, Jesper och Kleffi. Blev lite besviken på Sommaren med Göran, den var inte sådär överdrivet rolig som jag fått för mig men det var en himla härlig film med ett härligt slut. Efter BIO:n blev det mongolisk buffé som var supergott. Nu kan jag knappt röra mig så mätt jag är och resten av denna lördagen ska bara spenderas i soffan med en snygg kille, tända ljus och en bra film.

Allt för mig idag.
Trevlig helg!
2 kommentarer
Dina ord.



Nu är den ute!

2009-08-08, 16:20:43 / KATEGORI: Musiken i mitt liv


Emil har fixat helt själv. Numera är han grym på fotoshop.
Skivan finns att köpa för 50 riksdaler. Prisvärt! Prisvärt!
0 kommentarer
Dina ord.



Kid Olsson.

2009-08-08, 10:41:26 / KATEGORI: Foto - Djur & Natur

0 kommentarer
Dina ord.



Bixx Olsson.

2009-08-06, 19:51:18 / KATEGORI: Foto - Djur & Natur
1 kommentarer
Dina ord.



Den blivande framsidan.

2009-08-06, 07:05:03 / KATEGORI: Musiken i mitt liv
Jag fick äran att fotografera Bröderna Fröidh med Mick's och fixa en framsida åt dessa tokhärliga killar. Jag byggde upp en egen studio hemma hos familjen Thulin med hjälp av deras garageport. Där satt jag upp ett vitt lakan över väggen, och ett vitt lakan på marken. Så att det blev som i en studio så att säga. Någon reflexskärm har jag inte införskaffat mig ännu men det kommer inom en snar framtid, men det blev bra endå. Check it out!

Behind the scenes..

Efter redigering i Photoshop.
På denna bilden har jag mixtrat med kurvor och kontrast.
2 kommentarer
Dina ord.



Trötthet.

2009-08-05, 21:26:47 / KATEGORI: Dagboken

Åh jesuskristus vad trött jag är! Det där med att börja 07.00 och sluta 15.30 är jag verkligen inte van vid. En powernap på en halvtimme får nog bli en standard varje dag jag kommer hem från jobb. Känns det som! Eller man vänjer sig? Va säger ni heltidsarbetande om detta? He he.

Trivs väldigt bra på jobbet för övrigt. Kommer bli mycket jobb nu framöver och denna månaden blir en heltidsmånad. Förstår ni hur gött jag tycker det är? Allt är så jäklens bra, det går som på räls. Shit vad jag är lycklig! En lön man kan leva som en normal människa på, hur jävla underbart som helst.

Nu ska jag kvällsmysa med min fina kille som håller på med en baksida till Bröderna Fröidh med Micks nya skiva. Den kommer släppas på Fredagkväll i Pyrotech tältet på Ljusfesten. 50 kronor stycket. Givet, heltklart. Den är grym! Bröderna Fröidh med Mick; dyker upp igen!

2 kommentarer
Dina ord.



Higgings Olsson.

2009-08-03, 18:10:16 / KATEGORI: Foto - Djur & Natur


0 kommentarer
Dina ord.



Första dagen på nya jobbet.

2009-08-03, 18:05:43 / KATEGORI: Dagboken

Nervöst steg jag in genom dörrarna med den där gröna texten, klockan var 07.50 och jag var lite tidig. Innanför dörrarna var där fullt med folk som stod och sortera post i fack, för att sedan packa ner posten i bilarna eller cyklarna. Jag fick nya kläder som dock är ganska så mycket för stora, men det skulle komma nytt nästa vecka så då kommer jag förhoppningsvis inte se ut som ett faaatso. Folk kom direkt fram och hälsade glatt, jag kände mig genast som en i gänget. Fick börja med att testa på hur sorteringen fungerar, och jag var förvånansvärt duktig. Det gick som på räls. Runt 10.30 käkade vi lunch och sen begav vi oss med bil mot Båstad. I Båstad lastade vi av våra cyklar och började trampa, shit vad jag har trampat idag. Jag var grym! Reget öste ner, men det gjorde ingenting för jag hade ganska roligt, mest åt mig själv och hur lätt det faktiskt är att missa massa postlådor. Ha ha. Jag tror att jag kommer trivas superbra på Citymail i Ängelholm. Det är iallafall vad jag hoppas. Imorgon stiger jag upp 06.15 för att börja jobba 07.00.

2 kommentarer
Dina ord.



Födelsedagsfest.

2009-08-02, 20:53:51 / KATEGORI:












Lite av de dryga 200 bilder jag har sedan födelsedagsfesten. Jag har valt ut de finaste att lägga ut här, resten ser ni på Facebook. Nu är det sovdax för min del. Godnatt!
3 kommentarer
Dina ord.



Underbar semesterhelg.

2009-08-02, 16:24:23 / KATEGORI:
Är nu hemkommen från en underbar helg. Först hos svärfar och Anki, sen hos min underbara Pappa, Tina och lillasyster Elin. Igår var det stor fest och gud så kul det var. Alla skrattade och njöt av denna otroligt lyckade tillställning i ett stort partytält på pappas gräsmatta. Alla blev för övrigt också väldigt berusade, vissa dyngraka faktiskt. Haha. Härligt! 04.30 somnade jag och Emil gott på uppfarten, i husvagn. Det fick bli detta årets semester för vår del.

Kommer bilder senare, har massa bilder att lägga ut. Jag blir bara duktigare och duktigare för varje ny bild jag tar. Det är så roligt. ska lägga ut bilder på vår present till Tina som jag så stolt tagit aldelles själv. Men inte nu, för jag är trött och ska kramas med min kille. Imorgon börjar nya jobbet och jag är lite nervös. Men det ska bli grymt kul.. Hörs!

Livet är allt bra härligt!
0 kommentarer
Dina ord.